Foto: DELFI

Dodoties izbraucienā uz Daugavpils pusi, nevar neiebraukt arī Līksnas muižas parkā. Kādēļ? Jo tas ir interesants, savdabīgs un ļoti izklaidējošs gan lieliem, gan maziem.

Pašas Līksnas muižas likteņa pavērsieni ir strauji – tā piederējusi vairākiem saimniekiem, bijusi uguns postīta, bet Pirmā pasaules kara laikā muižas ansamblis tika teju pilnībā sagrauts. Ir palikušas vien dažas saimniecības ēkas, kapela, bet no kungu mājas ir redzams vien ēkas stūra neliels fragments. Pēc tam Līksnas muižas zeme tika sadalīta, bet Līksnas muižas parks kļuva par publisku telpu, skaidrots informācijas stendā pie parka.

Līksnas parka teritorijā atpūtas taka jau ir labu laiku, tomēr ik pa laikam parks tiek papildināts un uzfrišināts, aicinot atkal no jauna ielūkoties veikumā.

Ko tur iespējams redzēt? Interesantu apskates objektu netrūkst, jo parkā izvijušās vairākas takas, kuras aizved dažādos piedzīvojumos.
Foto: DELFI

Tā, piemēram, Emīlijas Plāteres takā iespējams uzzināt par vietējo Žannu d'Arku jeb Polijas nacionālo varoni un Līksnas muižas iedzīvotāju – Emīliju Plāteri.

Foto: DELFI

Savukārt Stārķa taka aizvedīs nelielā romantiskā piedzīvojumā, izvedot gar karieti, aizvedot līdz improvizētai dabas guļamistabai, skapim ar kāzu kleitu un aksesuāriem un citiem atribūtiem.

Foto: DELFI

Protams, ievērības vērta ir arī Raganas māja, kur iespējams sastapt pašu baisā namiņa saimnieci.

Foto: DELFI

Kalna pakājē atrodas arī mīlētāju soliņš, kur nedaudz uzkavēties un romantiski padūdot pie tiltiņa un neliela baseiniņa.
Foto: DELFI

Tālāk ceļš vedīs gana krāšņā piedzīvojumā, jo sastapt iespējams visu iedomājamo un neiedomājamo – zaķu ģimeni, bērzu vīriņus, durvis uz nekurieni, savdabīgu tehnisku lāčuku un citas radības.

Foto: DELFI

Interesenti droši var doties pārbaudīt savus spēkus baskāju takā, kā arī izmēģināt laimi dažādās aktivitātēs – šķēršļos un labirintos.
Foto: DELFI
Parkā atrodas arī vairākas atpūtas vietas, kas, kā minēts ceļvedī "Visit Daugavpils", pieejamas par atsevišķu samaksu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!