Foto: Andris Jermuts
Visi tie, kas brīvdienās vēlas sajust jūras tuvumu, pie reizes aplūkojot arī kādu alternatīvu apskates objektu, pavisam noteikti var doties uz Mazirbes laivu kapsētu, kas vilina ziņkārīgos.
Mazirbes laivu kapsētas stāsts sācies pagājušā gadsimta 60. gados, kad padomju armija centās ierobežot zvejniecību piekrastē. Laivām vairs nebija pielietojuma, un tās novietoja piekrastes kāpās, skaidrots Kurzemes tūrisma asociācijas mājaslapā. Tā tās stāvējušas tur gadu gadiem, līdz mežs tās apņēmis un laivas pamazām saaugušas kopā ar dabu.

Pamestā piejūras kapsēta vilina ar savu neparasto atmosfēru, tādēļ nav nekāds brīnums, ka šo vietu iemīļojuši arī tūristi. Kā "Tūrisma Gidam" pastāstīja fotogrāfs Andris Jermuts, laivu kapsētu atrast ir visai viegli, bet to, cik daudz laivas vēl ir redzamas, ir grūti pateikt, jo katru gadu koki arvien vairāk aizēno un ieskauj to detaļas.
Foto: Andris Jermuts

Pa ceļam uz laivu kapsētu no ārpuses apskatāms Lielais tīklu šķūnis, savukārt ar interesantu maršrutu, proti, no Mazjūras uz Lieljūru, izbaudot mazo zvejniekciemu šarmu un lustes Līvu krastā, vari iepazīties te.

Turpinājumā fotogrāfa Andra Jermuta iemūžinātie mirkļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!