Foto: Gleb Fjodoroff

Šis dzestrais un sniegotais laiks ir īpaši pievilcīgs, lai dotos pastaigās pa mežiem un dabas parkiem. Ja vēlies ērtu ceļojuma galamērķi, tad stundas attālumā no Rīgas atrodas Ogres Zilie kalni, kur ar pilnu jaudu varēsi izbaudīt ziemas priekus. Ainavas ziemā šeit ir pasakainas!

Dabas parks atrodas Ogres pilsētā, Ikšķiles novadā, un ieeja tajā ir bezmaksas. Parkā saglabājušās 18 aizsargājamas augu, sešas aizsargājamu putnu un vairākas aizsargājamas kukaiņu sugas, kas īpaši vilinoša vieta liksies dabas vērotājiem. Lielāko teritoriju aizņem Eiropas nozīmes aizsargājams biotops – skujkoku mežs uz osiem. Uzkāpjot dabas parka skatu tornī, pavēras dabas parka ainava pilnā tās krāšņumā. Tornis ir 30 metru augsts un ir Zilo kalnu augstākā virsotne.

Kā stāsta teika, dabas parka ainava un reljefs izveidojies velna dēļ, kurš uz Rīgu nesis smilšu maisu. Kad tas apgūlies, lai pasnaustu, bērni izplēsuši maisam caurumu, un velns devies tālāk uz Rīgu, nemanīdams, ka smiltis birst laukā.

Arī par iespējām, kā aktīvi pavadīt laiku, ir padomāts. Ziemā dabas parkā pieejama distanču slēpošanas trase 10 kilometru garumā un slēpju noma. Pateicoties dabas parka reljefam, pieejami arī sarežģītāki nobraucieni.

Tāpat dabas parkā pieejama ekskluzīva iespēja – doties izbraucienā ar suņu pajūgu. Pajūgā vizinās seši diženi sniega suņi – Aļaskas malamuti, Sibīrijas haskijs un Aļaskas haskijs. Brauciens pieejams visai ģimenei. Neaizmirstiet arī par ragaviņu priekiem, jo parks ir 312 hektāru liels, kas nozīmē, ka izcilu kalniņu bērniem un sev noteikti atradīs ikviens.

Vairāk par tūrisma iespējām Ogrē un tās apkārtnē var apskatīt ''Visit Ogre'' mājaslapā, bet turpinājumā piedāvajam virtuāli paviesoties Ogres Zilajos kalnos pašā ziemas spelgonī. Skaistos foto uzņēmis fotogrāfs Gļebas Fjodorovs, kura ''Instagram'' profilā vari iepazīties arī ar citiem viņa darbiem.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, arī "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot un apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!