Foto: Andris Jermuts
Ja gads sākts ar apņemšanos vairāk kustēties un pavadīt laiku svaigā gaisā, noderēs dažādas idejas pastaigām. Šoreiz "Tūrisma Gids" virtuāli ļauj izstaigāt Kalnansu purva taku.
Kalnansu purva taka atrodas netālu no Kabiles. Tur gar Bezdibeņa ezeru izvijusies skaista koka laipa, kas piedāvā aplūkot purvam raksturīgo un gleznaino apkārtni.

Kā vēstīts "Kabile.lv", pie ezera var nokļūt no autoceļa, šķērsojot meža nogabalu, kas ar līkloču takām un neparasto reljefu atgādina īpaši veidotu pastaigu parku.

Foto: Andris Jermuts

Ezers un purvs atrodas 90 metrus virs jūras līmeņa, un tos apvij dažādi nostāsti. Kā "Tūrisma Gids" skaidroja iepriekš, seni nostāsti vēsta, ka tur žāvējoties nauda un apkārtnē redzētas arī raganas. Savukārt teika vēsta, ka Bezdibeņa ezers pazemē savienojas ar kādu citu ezeru. Vairāk par Kalnansu purvu un Bezdibeņa ezeru lasi te.

Foto: Andris Jermuts
Ja tu izbaudi pastaigas un purva ainava tev iet pie sirds, vērts ielūkoties arī šajā skaistāko purva taku sarakstā, bet turpinājumā piedāvājam ielūkoties Andra Jermuta fotogrāfijās, kuras viņš uzņēmis 2018. gada 30. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!