Foto: Publicitātes foto
2019. gada rudenī tika pabeigti darbi pie Nīcas novada pirmās laipas un platformas ar skatu uz jūru, kas atrodas Bernātu dabas parkā. "Tūrisma Gids" piedāvā doties nelielā fotopastaigā pa labiekārtoto teritoriju, kas ar laiku piedzīvos vēl citus uzlabojumus, liecina informācija Nīcas novada mājaslapā.

Gājēju laipu platums ir 1,20 un 1,80 metri, paredzot piekļuvi pludmalei arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. "Universālā principa dizains nozīmē, ka pa šo laipu uz platformu varēs nonākt gan māmiņas ar bērnu ratiņiem, gan vecāka gada gājuma cilvēki, gan cilvēki ar kustību traucējumiem. Bieži vien šīs iedzīvotāju grupas tiek "izslēgtas" kā tūrisma galamērķu apmeklētāji, jo piekļuves pie tūrisma objektiem ietver kāpnes, takas ir ar nelīdzenu, grimstošu (smilts) segumu u.tml.," Nīcas novada mājaslapā vēstījusi Ieva Taurinskaite, Nīcas novada domes Attīstības nodaļas vadītāja.

Ziņots, ka uz skatu platformu, kur izvietots zvilnis, ved divas laipas, no kurām viena ir šaurāka un ietver kāpnes, bet otra – platāka un bez kāpnēm.

Taču Bernātu dabas parks turpinās pilnveidoties arī nākotnē – 2020. gada ietvaros vēl uzstādīs lapenes, ainavu rāmjus, šūpoles un zemsedzi saudzējošās laipas. Tāpat taps arī projekta apjomīgākie elementi – skatu tornis laivas formas veidolā un koka tilts ar diviem izteiksmīgiem tēliem tilta galos. Vairāk lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!