Foto: Jānis Bija

2018. gada izskaņā dabas liegumā "Lielie Kangari" tika atklāta jauna pastaigu taka un skatu tornis, kur interesentiem iespējams doties baudīt dabas burvību. Kāpēc gan neizvēlēties kādu sniegotu dienu un nedoties sniegotā pastaigā?

Pastaigu taka sākas autoceļa P4 Rīga – Ērgļi ceļa malā, kur apmeklētājiem ir pieejams auto stāvlaukums. Atrašanās vietas koordinātas GPS: 56.919732, 24.730131

Dabas liegumā izbūvēta nepilnus divus kilometrus gara pastaigu taka ar tiltiņiem un skatu platformu pie ezera. Apmeklētāju informēšanai un izglītošanai visas takas garumā izvietoti informatīvie stendi ar fotogrāfijām, kas apvieno varenu stāstu un teiku kopumu par notikumiem, vietām, tēliem un parādībām dažādās apkārtnes vietās. Turklāt, kas nav mazsvarīgi, takas sākumā izvietotais veselības maršruts ikvienu apmeklētāju aicina kārtīgi izvingroties un izkustēties.
Foto: Jānis Bija

Savukārt nupat uzbūvētais skatu tornis slejas 33 metru augstumā. Tā virsotnē atrodas platforma, no kuras paveras skats uz Kangaru ezeru un Lielkangaru purvu.

Foto: Jānis Bija

Vērts piebilst, ka dabas liegumā ir lielākā osu grēda Latvijā, kā arī tiem pieguļošās platības – Kangaru ezers un Lielkangaru purvs. Aizsargājamajā teritorijā ietilpst tādas dabas vērtības kā Eiropā un Latvijā īpaši aizsargājami biotopi, retas un aizsargājamas augu, bezmugurkaulnieku un putnu sugas.

Lai arī pastaigu vieta jau atvērta apmeklētājiem, 11. maijā īpašā pasākumā tā tiks oficiāli atklāta ar vērienīgu izglītojošu atpūtas festivālu ģimenēm "Meža stāsti Kangaros". Pasākuma mērķis ir apmeklētājiem parādīt, ka mežs ir unikāls dabas veidojums un dabas liegumā "Lielie Kangari" sastopamo dabas daudzveidību papildina un unikālu padara nostāsti un teikas par Kangaru apvidu. Plašāk lasi te.

Foto: Jānis Bija
Turpinājumā piedāvājam fotogrāfa Jāņa Bijas skaistās ziemas fotogrāfijas no pastaigas pa dabas liegumu "Lielie Kangari".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!