Pavasara sākumā Pāvilosta tikusi pie kāda jauna objekta – Pāvilostas mola promenādes, kas sniedzas aptuveni 200 metru garumā.

Promenāde atrodas pie Pāvilostas novadpētniecības muzeja, Dzintaru ielā 1. Promenādes labiekārtošanas darbi aizsākās pagājušā gada pavasarī un noslēdzās tikai šajā gadā. Labiekārtošanas darbi tika realizēti ar ERAF atbalstīto projektu "Pretplūdu aizsargbūves-promenādes izbūve, lai novērstu plūdu apdraudējumu un uzlabotu piekļuvi Pāvilostas novadpētniecības muzeja ēkai un moliem", Pāvilostas tūrisma informācijas centra (TIC) pārstāvji pastastīja "Tūrisma Gidam".

Projekts veiksmīgi noslēdzies ar Sakas upes krasta nostiprināšanu, muzeja apkārtnes labiekārtošanu un muzeja pieejamības nodrošināšanu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, apgaismojuma izveidi promenādē, laivu nolaišanas vietu un centrālo skulptūru. Promenādes kopgarums ir aptuveni 200 metri.

Brīvdienās cilvēki iecienījuši pastaigas gan pa pagājušajā gadā pagarinātajiem moliem, gan jaunizveidoto promenādi, pastāstīja Pāvilostas TIC pārstāvji. Tur var vērot ostā pietauvotos zvejas kuģīšus, cēlas buru jahtas, kā arī sajust jūras dzestro vēju.

Lai šobrīd nebūtu jādrūzmējas, braucot skatīties jaunatklāto objektu, mudinām dodies skaistā fotoekskrusijā!

Tāpat vērts piebilsti, ka, beidzoties valstī noteiktajiem ierobežojumiem, apmeklētājiem atkal būs atvērts apskatei Pāvilostas novadpētniecības muzejs ar vairākām interaktīvām ekspozīcijām par zvejnieku dzīvi piekrastē, rotu darbnīca "Jūras rotas", kā arī tornis otrā pusē upei pie Dienvidu mola, kas pagājušā gadā tika atvērts apmeklētājiem kā skatu tornis.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus. Tāpat "Tūrisma Gids" atgādina, ka, dodoties ārpus mājas, nepieciešams ievērot "divi un divi" principu – nedoties vairāk par diviem cilvēkiem (ja vien neesat vienas ģimenes locekļi vai vienā saimniecībā dzīvojošie), kā arī ievērot divu metru distanci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!