Naktī no 7. uz 8.februāri norisinājās ziemas nakts orientēšanās sacensības "Mamutu medības", kuru galvenais mērķis ir pārvarēt sevi un pierādīt, ka vari izturēt grūtības. Tajās komandām bija jāstājas pretī visām četrām dabas stihijām – zemei, ugunij, ūdenim un gaisam.

"Mamutu medības" notika jau 13.gadu un ar katru gadu tās top arvien vērienīgākas. Katru gadu tās noris citā pilsētā un tās apkārtnē, šogad teju 200 dalībnieki pulcējās un pieveica vairāk nekā 20 kilometrus garo sacensību distanci Kuldīgas apkaimes mežos.

Šīs sacensības esot īpašas ar to, ka tajās piedalās ne vien sportisti, bet arī aktīvās atpūtas entuziasti vecumā no 14 gadiem līdz pat pusmūžam, stāsta organizatori. Sakopojot visu drosmi, spēku un apņēmību kopā ar komandas biedriem viņiem bija jādodas pretī uzvarai, pārvarot dažādus veiklības, spēka, prāta un komandas uzdevumus. Kontrolpunktos bija arī pārsteiguma uzdevumi.

Trīs izveicīgākās komandas tika arī apbalvotas.

"Mamutu medības" jau 13. gadu organizē bērnu un jauniešu organizācija "Jaunie Vanagi", kas darbojas jau kopš 1992. gada. Organizācijas galvenās darbības jomas ir aktivitātes pie dabas un neformālā izglītība - semināri, apmācības un starpvalstu sadraudzības braucieni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!