Foto: Andris Jermuts
Ķemeru nacionālajā parkā atrodams Raganu purvs, kur ap īpašiem ģeoloģiskiem veidojumiem, proti, Sēra dīķiem izvijusies skaista dabas taka. Kāpēc gan neaizbraukt izlūkos?

Sēra dīķi ir neparasts ģeoloģisks veidojums, kas atzīts par dabas pieminekli. Tiesa, sērūdeņu dēļ nāksies nedaudz pieciest īpatnējo aromātu, bet tieši ar sēru bagātais ūdens ir iemesls šejienes īpatnējajai florai un dīķu nokrāsai, ko ziemā gan nevar saredzēt, jo zemi klāj sniega sega. Kā skaidrots Dabas aizsardzības pārvaldes mājaslapā, sērūdeņiem piemīt vēl kādas īpašības – tie ir arī dziednieciski.

Foto: Andris Jermuts

Pati taka ved pa Raganu purva rietumu malu un aizved līdz iepriekšminētajiem dīķiem. Taka ir lokveida un ļauj nesteidzīgi, bez liekiem tūristu pūļiem pabūt pie dabas. Vairāk par pašu taku lasi te.

Foto: Andris Jermuts

Raganu purva un Sera dīķu ainava ir skaista arī ziemā, kad zemi klāj sniega sega un koki izdaiļojušies par godu šim gadalaikam. Mierpilno atmosfēru janvāra izskaņā skaistos foto sanācis iemūžināt arī fotogrāfam Andrim Jermutam, kurš piekrita ar savu veikumu padalīties arī ar "Tūrisma Gids" lasītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!