Cecīļu dabas taka pavisam noteikti ir pastaigu vieta, kas ļaus kvalitatīvi atpūsties. Gana pamatīgi maršruti un skaistas ainavas ik uz soļa – kā gan nepaviesoties šādā vietā?

Cecīļu dabas takas sākums atrodas Ieriķos, Amatas novadā. Tas meklējams viena kilometra attālumā no Cecīļu dabas takas informācijas punkta. Lai arī var izvēlēties mērot īsākas distances, takas kopgarums ir līdz 15 kilometriem garš un gājiens var aizņemt pat piecas stundas.

Maršruti ir skaistiem dabas objektiem bagāti – četras upes, Cecīļu iezis, Dančupītes ala un ūdenskritums, Stūķu iezis un Ainavu krauja... Un tas, protams, nav viss!

Kā vēsta kāda sena teika, Cecīļu ieža alās reiz dzīvojis velns ar divām raganām. Katru pusnakti viņi dejojuši ieža priekšā, bet ļaudis velnu nokaitinājuši. Viņš gribējis Kumadu aizbērt, paņēmis smiltis un nesis uz upi. Te "Cecīļos" iedziedājies gailis. Velns sabijies un meties alā. Smiltis izbirušas pretī "Velna kambara" iezim, veidojot uzkalniņu. No tā laika velns neesot manīts.

Plašāku informāciju meklē te, bet turpinājumā rudenīgi kadri no pastaigas pa Cecīļu dabas taku.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!