Foto: Kokneses TIC
Līdz 11. augustam Pļaviņu HES ūdenskrātuvē notiek ūdens līmeņa pazemināšana, kas Daugavas un Pērses krastos, Koknesē, atklāj iepriekš zem ūdens slēptas ainavas.

Pēc AS "Latvenergo" sniegtās informācijas, no 1. līdz 11. augustam plānota ūdens līmeņa pazemināšana ūdenskrātuvē, kas paredz ūdenim sasniegt par 2,44 metriem līdz 3 metriem zemāku atzīmi nekā ierasts.

Šajā laika periodā cilvēka skatam paveras neierastas ainavas, kas atsedz Daugavas un Pērses dolomīta krastus un no ūdens puses atklāj Kokneses viduslaiku pilsdrupu stiprinātos mūrus, "Tūrisma Gidam" pastāstīja Kokneses tūrisma informācijas centra pārstāvji. Tāpat ir neierasti iet gar Pērses un Daugavas krastiem, kur vienmēr līdz taciņu malām skalojas ūdens, bet tagad ir iespējams staigāt pa dolomītu akmeņiem. Protams, TIC pārstāvji aicina ievērot drošību ūdenstilpju krastos.

Foto: Kokneses TIC
Iespējams apmeklēt seno Hanzas pilsētu Koknesi – gan dodoties pastaigā pa Kokneses parku un no parka takām vērot atsegtos upju krastus, gan izmantot iespēju doties izbraucienos pa gleznaino Pērsi un plašo Daugavu ar kuģīti "Vīgante" vai vikingu liellaivu "Nameisis", ieklausīties kapteiņu stāstījumos un baudīt dabas skatus no ūdens puses. Ja vēlies ekskursijās doties ar kuģīšiem, tad jāveic iepriekšēja rezervācija. Savukārt aktīvās atpūtas cienītājiem noteikti patiks izbrauciens ar brīvdienu piestātnes "Pērseja" piedāvātajiem SUP dēļiem, ar kuriem iespējams piebraukt ļoti tuvu dolomītu atsegumiem.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!