Izrādās, nav jābrauc uz pasaules malu, lai īstenās Visu Svēto vakara tradīcijās liktu sev pabaidīties un izbīlī kliegt par redzamajiem mošķiem un šausmām – līdz 5. novembrim Bauskas pilskalna (Ziedoņa iela 16) parkā ierīkots vērienīgs "Šausmu parks" ar vairāk nekā 500 baismīgiem objektiem, kas izveidoti tipiskā Holivudas Halovīna svētku un šausmu filmu garā.

Apmeklētājiem parks atvērts no pulksten 15 līdz 22, bet iespaidīgāks tas, protams, ir tieši vakara stundās, kad tēli šķiet izteikti biedējoši un spocīgi. Baisās skulptūras izvietotas pa visu parku un būs interesantas gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Bauskas kultūras centra direktors Jānis Dūmiņš laikrakstam "Bauskas Dzīve" norādījis, ka iedzīvotājiem parku nebūs liegts apmeklēt laikā, kad tur izvietots "Šausmu parks", bet būs zonas, kas nebūs brīvi pieejamas, piemēram, aiz estrādes. Lai apmeklētu zonas, kurā izvietotas tematiskās skulptūras, jāiegādājas biļete. Pieaugušajiem biļetes cena ir astoņi eiro, bērniem no sešiem līdz 12 gadiem – četri eiro, bet bērniem līdz sešiem gadiem – bez maksas. Biļetes iespējams iegādāties tikai uz vietas.

Foto: Bauskas TIC

5. novembrī "Šausmu parkā" plānots latviešu grupas "Dzelzs vilks" koncerts un ieeja parkā būs tikai ar koncerta biļeti. Ņemot vērā parka lielo popularitāti un cilvēku vēlmi to apmeklēt, Bauskas novada Tūrisma informācijas vadītāja Inese Turkupole-Zilpure aicina parka apmeklējumu plānot laicīgi, īpaši 5. novembrī, kad gaidāms grupas koncerts, jo var būt garas rindas pie ieejas.

Jārēķinās, ka iedzīvotāju interese ir milzīga un apmeklētāju plūsma tik liela, ka apskatīt objektus parkā brīžiem ir teju neiespējami, tāpēc tematiskā parka organizatori sola izvērtēt šogad pieredzēto "Šausmu parka" darbību un izdarīt secinājumus un apsvērt, vai ko līdzīgu rīkot arī nākamgad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!