Sestdien, 28. janvārī, Siguldā, Livonijas ordeņa pilī, norisinājās Eiropas gastronomijas reģiona 2017 atklāšanas pasākums "Ziemas garšu svinēšana". Tā laikā apmeklētāji izbaudīja Rīgas–Gaujas reģiona šefpavāru uz uguns gatavotos ēdienus, pastāstīja Siguldas pašvaldības pārstāve Ginta Zīverte.

Ziemas izaicinājumu bija pieņēmuši un uz uguns ēdienus gatavoja seši Rīgas–Gaujas reģiona restorāni: "Valmiermuižas alus virtuve" un šefpavārs Dzintars Kristovskis, "Ostas Skati" un šefpavārs Ingmārs Ladigs, "Mālpils muiža" un šefpavāre Aija Gabrāne, "Kungu Rija" un šefpavārs Gvido Skoboļevs, "Bīriņu Pils" un šefpavārs Kaspars Rocēns, kā arī restorāns "Garšas Frekvece" un šefpavārs Vadims Jevsejevs.

Pasākuma laikā bija iespējams mieloties ar dažādiem latviešu virtuves ēdieniem: alus plakanmaizi un šķelto zirņu aizdaru, brieža gaļu un skābētu kāpostu pīrāgu, ceptu biezpienu ar lāceņu ievārījumu, kartupeļu pankūkām ar foreles fileju, sīpoliem tumšā alus marinādē un kūpinātu biezpienu, cidoniju vārītā krēma pudiņu ar karameles mērci un daudziem citiem īstiem ziemas gardumiem.

Kamēr uz uguns gatavojās ēdiens, par autentisku mūzikas sajūtu gādāja grupas "Auļi" un "Iļģi".

Kā ziņots iepriekš, Rīgas–Gaujas reģions, kurā sadarbojas Rīgas, Siguldas, Cēsu un Valmieras pašvaldības, ieguvis titulu 2017. gadā būt par Eiropas Gastronomijas reģionu un gada ietvaros plānota plaša pasākumu programma, ar kuru iespējams iepazīties mājaslapā www.rigagauja.lv.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!