Kuras ātrāk, kuras vēlāk, bet lielāka daļa pilsētas un ciemi Latvijā gatavojušās Ziemassvētkiem un izrotājušās gaidāmajiem ziemas saulgriežiem. Ik pa laikam vēstījām par skaistākajām dekorācijām un brīnumainākajiem rotājumiem, bet nu laiks izcelt vienas no skaistākajām svētku eglēm Latvijas pilsētās.

Rīga


Galvenā un spožākā Rīgas Ziemassvētku egle šogad izvietota Doma laukumā. 16 metrus augstā egle nāk no "Rīgas mežu" Tīreļu mežniecības Olaines apkārtnē. Tā rotāta tradicionālajā Ziemassvētku stilā – ar sarkanas un zelta krāsas rotājumiem. Svētku noformējums papildināts ar teju trīs kilometrus garām lampiņu virtenēm.

Jūrmala

Pilsētas galvenā Ziemassvētku egle šogad rotāta jūrmalnieku un viesu iecienītajā gājēju ielā – Jomas ielas sākumā, iepretim Majoru stāvlaukumam. Aptuveni 12 metrus augstā egle radīta no desmitiem mazāku eglīšu, tās rotājumu veido stilizēti latvju raksti egles zaros un tās pakājē. Gaismas ornamenti rotājas arī blakus kokos. Egles rotājumu ansambli papildina un īpašu svētku noskaņu rada atskaņotā mūzika.

Sigulda


Siguldā svētku egle veidota no aptuveni 50 mazākām eglītēm, dekorējot tās ar vairāk nekā 9000 diožu lampiņām. Mazās eglītes iegūtas no stigās izzāģētajām mazajām eglēm, nenozāģējot lielo koku.

Daugavpils


Uz Ziemassvētku laiku Daugavpils pārvērtusies par pasakainu ledus pili, kuras centrā gluži kā Ledus karalienei mirdz maģiska egle greznā kleitā ar dārgakmeņiem rotātu vainagu. Izgaismoti leduslāči Vienības laukumā sargā pilsētas centrālo egli un svētku atmosfēru papildina atrakciju parks ar 27 metrus augstu panorāmas ratu, no kura paveras burvīgs skats uz pilsētu.

Lielvārde

Ziemassvētku egle Rembates parkā Lielvārdē šogad uzstādīta Lielvārdes jostas simbolikā. Lai ērti apskatītu grezno svētku egli un citus rotājumus, Ogres novada tūrisma informācijas centrs izveidojis karti ar Ziemassvētku rotājumiem un ieteicamo četrus kilometrus garo maršrutu svētku dekorāciju apskatei. Ziemassvētku rotājumu karti Ogres novadā lejupielādē, klikšķinot šeit, savukārt Ziemassvētku maršruta karti Ogrē – šeit.

Liepāja

Galvenā svētku egle Liepājā jau tradicionāli iedegta Rožu laukumā. Lielā egle sastāv no daudzām mazām eglītēm un izdaiļota ar lielām, krāsainām gaismas bumbām.

Ventspils


Ventspilī Lielajā laukumā uzstādīta 17 metrus gara Ziemassvētku egle, kura šogad atceļojusi no Zūru mežniecības. Turklāt ventspilniekiem un pilsētas viesiem pieejams ceļvedis "Ventspils Ziemassvētku gaismās", kas pieejams, klikšķinot šeit. Tas ved pastaigā pa svētku gaismās izrotātajām Ventspils ielām, kā galvenos pieturas punktus atzīmējot skaistākās pilsētas dekorācijas.

Jelgava

Hercoga Jēkaba laukumā iedegtā pilsētas centrālā egle jelgavniekus un pilsētas viesus priecēs līdz janvāra vidum. 18 metrus augstā egle veidota no vairāk nekā 30 mazākām eglītēm un rotāta ar dažāda izmēra bumbām pērļu, zelta un brūnā krāsā un baltām LED gaismiņu virtenēm, kuru kopējais garums sasniedz 3000 metrus, kā arī egli apspīd četri prožektori. Līdzās eglei Hercoga Jēkaba laukumā izvietotas trīs arkas ar krītošas zvaigznes motīvu – tās veido gaismas aleju ar skatu uz egli un ir vieta, kur nofotografēties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!