Foto: Publicitātes attēli

Gluži kā citās pilsētās, arī Daugavas auklētajā divu krastu pilsētā Jēkabpilī baudāma kārtīga ziema. "Ar elpu aizraujošiem skatiem šī ziema lutina jēkabpiliešus un pilsētas viesus," "Tūrisma Gids" pastāstīja Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Margita Liepiņa.

Agrāk pilsētas pašreizējajā teritorijā, Daugavas atdalītas, plauka un zēla divas ļoti atšķirīgas pilsētas – Krustpils un Jēkabpils, bet 1962. gadā, uzbūvējot tiltu pār Daugavu, pilsētas tika apvienotas, iegūstot Jēkabpils nosaukumu. Interesanti, ka vēl joprojām, dodoties uz pilsētu ar autobusu, būs jāiegādājas biļeti ar galamērķi Jēkabpils, savukārt, ja nolemsiet braukt ar vilcienu, stacijas kasierei jālūdz biļeti līdz Krustpilij.

Foto: Publicitātes attēli
Ko apskatīt šajā pilsētā? Vēstures mīļiem patiks Krustpils pils un torņa apmeklējums, kas vairākas reizes savas pastāvēšanas laikā nodegusi un karos nopostīta, taču vienmēr atjaunota un joprojām majestātiski sagaida viesus. Tāpat interesentus gaida Strūves parks, kas ir iekļauts UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sarakstā, kā arī interesanta ekskursija varētu būt uz Jēkabpils muzeja brīvdabas nodaļu "Sēļu sēta" jeb zemnieku sētu pašā pilsētas sirdī. Vairāk par šiem un citiem apskates objektiem pilsētā lasi šeit.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!