Foto: F64

Ja rodas vēlme izlocīt kājas arī ziemas saltumā, vērts apdomāt vairākas skaistas dabas takas. Taču viena no tām nešaubīgi ir arī Ieriķu dzirnavu dabas taka.

Stāsts par šo vietu ir sekojošs. Diemžēl pēc 1987. gada ugunsgrēka no Ieriķu dzirnavām ir palikuši tikai mūri, taču tie ir ļoti iespaidīgi, un Ieriķu ūdensdzirnavas kā 17. gadsimta celtniecības piemineklis ir iekļauts vietējās nozīmes arhitektūras pieminekļu sarakstā.

Upīti, uz kuras atrodas dzirnavas, sauc par Melderupi, Grūbupi jeb Ieriķupi. Gar tās krastiem izveidota ērta pastaigu laipa, kas ļauj apskatīt apkārtnes skaistumu. Mazā upīte var lepoties ar brīnišķīgiem stāvkrastiem un veseliem septiņiem dažāda augstuma ūdenskritumiem, kurus mēdz dēvēt arī par Grūbas ūdenskritumiem.

Dodoties pa pastaigu taku, vērīgākie var spēlēt interesantu spēli, proti, atrast pēc iespējas vairāk rūķu sejiņas, kas paslēpušās apkārtnē.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!