Foto: Gints Mucenieks
Sniegotie laikapstākļi ļoti daudzas vietas Latvijā pārvērtuši par īstenu ziemas pasaku. Un šie vārdi pavisam noteikti raksturo arī Ērgļu klintis.
Skaistās klintis atrodas Priekuļu pusē, Gaujas nacionālajā parkā, kur tās iekārtojušās Gaujas krastā. Tās stiepjas gar upes kreiso krastu apmēram 500 metru garumā un augstumā mērāmas no 18 līdz 26 metriem.

Kā "Tūrisma Gids" skaidroja jau iepriekš, leģenda vēsta, ka agrāk tās sauktas par Ērģeļu klintīm, jo atbalss no tām līdzinājusies šī mūzikas instrumenta skaņām. Klintis tiek dēvētas arī par Pieškaļu vai Pieškalnu iezi.
Foto: Gints Mucenieks

Ērgļu klintis ir pašas varenākās savā viengabalainībā visā Gaujas senielejā. Klintis ir valsts nozīmes aizsargājams ģeoloģisks dabas piemineklis, kā arī Latvijas un Eiropas Savienības nozīmes aizsargājams biotops, skaidrots Dabas aizsardzības pārvaldes mājaslapā.

Foto: Gints Mucenieks

Pastaigājoties gar Ērgļu klintīm, īpaši skaists panorāmas skats paveras no labiekārtotās platformas. Savukārt vēsā laikā vērts ar aci uzmeklēt arī sastingušās ūdens tērcītes, kas veļas pāri klintīm.

Turpinājumā "Tūrisma Gids" piedāvā fotogrāfa Ginta Mucenieka iemūžinātos mirkļus no pastaigas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!