Foto: Publicitātes foto
Ziemā sniegavīri ir bieži sastopami viesi māju pagalmos, bet ko jūs teiksiet par sniega gulbjiem? Katru gadu Staņislavs Pilacis, kurš dzīvo Sventē, 15 kilometru attālumā no Daugavpils, no sniega lipina ne tikai cēlos putnus, bet arī citas radības.

Kā atzīst pats Staņislavs, pēc pasūtījuma viņš sniega skulptūras netaisa, bet tām pieķeras tikai tad, kad atnāk iedvesma. Šie nav viņa pirmie gulbji, tos viņš dažādos variantos veido jau kopš 2000. gada, un šogad Sventē tie parādījās sesto reizi. Vēl ir bijis sniega suns, vīngliemezis, ledus eglīte, protams, arī sniegavīri un citi veidojumi. "Tomēr vismīļākie man ir gulbji," atzīst Staņislavs, iespējams tāpēc, ka tas bija pirmais viņa darinājums.

Radošās izpausmes nav tikai gada sniegotajā laikā, lūk, ko Staņislavs veido vasarā:

Katru gadu top ļoti dažādas skulptūras, piemēram, gaiļa gadā Staņislavs no egļu zariem uztaisīja lielu putnu.

Foto: Stanislavs Pilacis

Šobrīd par gulbjiem var papriecāties, ejot garām pa ceļu, tie atrodas apmēram 500 metru attālumā no Sventes Romas Katoļu baznīcas, ja brauksiet Ilūkstes virzienā. Uz jautājumu, kas ar gulbjiem notiks tālāk, Staņislavs atbild vienkārši – tos apēdīs saulīte! Tāpēc tos apskatīt varēs vēl kādu īsu brīdi, kamēr pieturēsies sals.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!