Ogre, Daugavpils, Madona, Liepāja un vēl daudzas citas pilsētas šogad jau atrādījušas savu svētku rotu, taču ne mazāk grandiozi pacentušies kādas dzīvojamās mājas iemītnieki Tukuma novada Tumē.

Jau pērn fotogrāfs Andris Jermuts devies garām ēkai un ievērojis tās spozmi. Pagājušajā gadā uzmanību noteikti piesaistīja gan gar jumtu izvītā lampiņu virtene, gan logos saliktie svētku dekori, gan pagalma koki, kas izdaiļoti ar spīguļojošām lampiņām. Tomēr lielākais akcents bija pagalmā izvietotais auto. ZAZ jeb "zapiņš" bija izpušķots ar lampiņām, bet uz tā jumta uzstutēta eglīte un dāvanas (foto skati šeit).

Lai arī šogad svētku "zapiņš" līdz Tumes dzīvojamās mājas pagalmam nav atripojis, šis nams noteikti uzmirdzējis Ziemassvētku noskaņās. Spožas lampiņu virtenes, izgaismotas logu rāmji, izdaiļoti balkoni un brīnumainas eglītes. Tāpat arī pagalmā satupuši vairāki spoži eņģeļi.

Tāpat arī pārējā Tume, kā novērojis Andris Jermuts, skaisti saposusies svētkiem. Izrotātas gan citas ēkas, gan apkārtnē meklējami rūķi, ko labāk iespējams saskatīt diennakts gaišajā laikā.


Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!