Jūrmalā ziemas burvību un mieru var baudīt unikālajā Ragakāpas dabas parkā, kas var lepoties ar retām augu sugām un neatkārtojamu ainavu jebkurā gadalaikā. Kamēr siltajā laikā leknais dabas parks atmirdz visu nokrāsu zaļajos toņos, atgādinot ainavas no Tolkīna hobitu un elfu pasaules, ziemā tas pārvēršas par īstenu sniega valstību. Jūrmalas novada pašvaldība dalījās ar mums ar dabas parka fotogrāfijām, sniedzot ieskatu, kā dabas parks izskatās šī gada baltajā ziemā.

Ragakāpas dabas parks atrodas priežu mežā pie Lielupes ietekas jūrā. Parka platība ir 150 hektāri. Pa pastaigu ceļiem var aiziet līdz jūrai vai uzkāpt kādā no skatu platformām. Ragakāpas dabas parks ir īpaši aizsargājama dabas teritorija, kas izveidota, lai saglabātu ar vecu priežu mežu apaugušās kāpas un dabas daudzveidību jūras piekrastē.

Lai iepazīstinātu apmeklētājus ar teritorijas dabas vērtībām, dabas parkā ir ierīkotas četras atsevišķas takas – Dabas skatu taka, Kukaiņu taka, Priežu taka un Augu taka. Parkā ir izvietoti arī informācijas stendi un soliņi, bet stāvākajās vietās – kāpnes.

Ragakāpas dabas parka pakājē atrodas Jūrmalas Brīvdabas muzejs


Ragakāpas dabas parka pakājē izvietots Jūrmalas Brīvdabas muzejs, kas īpaši lepojas ar plašo enkuru, zvejas laivu un bagātīgāko virvju un striķu vīšanas piederumu un materiālu kolekciju Latvijā, kā arī ar pastāvīgu ekspozīciju "Laivu būves attīstība Rīgas jūras līča piekrastē", kuras centrālais eksponāts ir dabiskā lielumā, nepabeigta Kurzemes koka zvejas laiva un senlaicīgi amatnieku darba galdi un instrumenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!