Foto: Gints Mucenieks
Īstenu ziemas pasaku līdz ar pirmo sniegu šajās dienās iespējams savām acīm apskatīt Skaņākalna dabas takā, kas ietērpusies baltā sniega kažociņā un priecē apmeklētājus.

Pati taka ir nepilnus trīs kilometrus gara, kā arī ir viegli izstaigājama un pieejama. Taka ved pa Salacas senleju, precīzāk tās krāšņāko posmu – Skaņākalna parku Salacas labajā krastā lejpus Mazsalacai.

Skaņākalna dabas takā iespējams lūkot daudz un dažādus smilšakmens atsegumus. Upes krastā skaisti iekārtojusies Eņģeļu ala, varenais Salacas krastu smilšakmens atsegums, proti, Neļķu klintis, kā arī, protams, iespaidīgais Skaņaiskalns ar savdabīgu atbalss efektu. Atliek vien labi skaļi izsaukties: "Ādam, kā sauc tavu sievu!", un atbildes skanēs visai skaidri. Teritorijā atrodami arī citi klinšaini veidojumi, kas katrs pārsteidz ar savu unikalitāti un dabas skaistumu.

Foto: Gints Mucenieks

Nevar neizcelt arī Vilkaču priedi, kas savu veidolu ieguvusi, pakāpeniski nobrūkot smilšu slānim un atsedzot žuburainās saknes.

Foto: Gints Mucenieks

Neraugoties uz jau iespaidīgo piedāvājumu un daudzajām ievērības cienīgajām vietām, gar taku ir izveidotas īpašas skulptūras un interaktīvi koka objekti, kas interesanti būs kā maziem, tā arī lieliem.
Foto: Gints Mucenieks

Ar saviem skaistajiem foto, kur Skaņākalna taka ietērpta ziemas rotā, ar "Tūrisma Gids" lasītājiem padalījās fotogrāfs Gints Mucenieks. Lūk, ieskats!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!