Foto: Publicitātes foto

Saulkrasti vienmēr ir laba ideja pastaigai gan ziemā, gan vasarā. Gada nogalē Saulkrastu pilsēta gaida viesus uz neaizmirstamu Ziemassvētku pastaigu. Svētku gaidīšanas laikā pilsētvidē apskatāmi ziemeļbrieži, svētku dāvanas un izgaismots burinieks. Īsto Ziemassvētku sajūtu vislabāk izjust tieši vakaros, kad pilsētā iemirdzas gaismiņas un var sajust ziemu īpaši patīkamā noskaņā.

Brīnumaini skaistā Ziemassvētku pastaiga sākās ar pilsētas centra daļu, jo Saules laukumā izgaismotas dāvanu dekorācijas, kuras ļauj gan mazākiem, gan lielākiem priecāties par maģisko ziemas sezonu un ļauj baudīt lēnu svētku baudīšanas prieku.

Arī šogad pie Saulkrastu Pēterupes ev. lut. draudzes baznīcas ir apskatāma Betlēmes aina - Marija, Jāzeps un Austrumu gudrie, kuri raugās uz mazo Jēzus bērniņu silītē, bet ganiņš aicina ikkatru iejusties mazās Betlēmes pilsētiņas lielajā notikumā! Savukārt Saulkrastu Meža parkā vakara klusumā iespēja paslēpties no piekrastes brāzmainajiem vējiem un lēnā pastaigā vērot stalti izgaismotos ziemeļbriežus.

Zvejniekciemā, netālu no ostas pie Saulkrastu kultūras nama "Zvejniekciems", vējš līdzās lielajiem sniegiem iepūtis izgaismoto Ziemassvētku pasaku kuģi, kurā burinieks aicina izsapņot drosmīgākos sapņus. Vides objekta veidošanā izmantotas vairāk nekā 250 metrus garas virtenes un kuģi spožu dara vairāk nekā 6000 spuldzīšu. Jūras vēju appūstā, sniega apmīļotā un ļaužu apjūsmotā kuģa garums ir septiņi metri, platums – divi metri, bet masta augstums ir seši metri. Līdzās kuģim kultūras centra logos var skatīt staltus ziemeļbriežus un Ziemassvētku vecīša svētku kamanas.

Par pilsētas sezonas pasākumiem informāciju vari iegūt Saulkrastu novada pašvaldības mājas lapā, bet turpinājumā vari apskatīt foto galeriju ar brīnumaini skaistajām pilsētas dekorācijām.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, arī "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot un apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!