Jau ilgu laiku vēlies izmēģināt ūdens priekus uz SUP dēļa, bet tā arī tas nav izdevies, jo nezini, kura ūdenstilpe būs vispiemērotākā iemaņu apgūšanai? ''SunSUP'' pārstāve Linda Vītola iesācējiem un tiem, kas savas SUP iemaņas vēlas pieslīpēt, iesaka nesteidzīgu un baudpilnu supošanas maršrutu Garezeros.

Supošana ir piemērota dažādiem sagatavotības līmeņiem un kompānijām – var supot sportiski, vingrot vai meditēt uz dēļa, laiski airēt un baudīt apkārti, doties ekspedīcijās un atklāt apkārtni no cita skatu punkta, var braukt vienatnē, ar ģimeni (mazākus bērnus var sēdināt uz dēļa kā pasažieru), var braukt stāvus vai sākumā uz ceļiem, ja jāpārvar nedrošība. Un supošana ir arī droša pandēmijas laikā, jo notiek svaigā gaisā, dabīgi ieturot vajadzīgo distanci.

Šis ir viens no pieciem Lindas ieteiktajiem maršrutiem, par kuriem rakstīsim arī turpmāk. Visi maršruti koncentrējas Saulkrastu apkaimē, kur bāzējas ''SunSUP'', vai Rīgā.

Garezeri

  • Maršruts: apļveida, no jebkura publiski pieejama piekļuves punkta.
  • Ilgums: 2 stundas.
  • Sarežģītība: viegls, baudīšanai, SUP iemaņu apgūšanai un pieslīpēšanai.


Garezeri atrodas dabas parkā "Piejūra" un ir unikāla, lieliska atpūtas vieta. Oficiālie dati liecina, ka Garezeri ir unikāli ģeoloģiskās izcelsmes ziņā, un tie ir izteiksmīgākie jomu ezeri Latvijā, kā arī vienīgie šādas izcelsmes ezeri Vidzemes jūrmalā.

Foto: DELFI
Kopā ir trīs ezeri, kas ir savstarpēji savienoti. Ezeri ir izstiepti 3,5 kilometru garā teritorijā un ietver trīs šauru (180–220 metru platu) ezeru virkni. To veido Ziemeļu Garezers, Vidus Garezers un Dienvidu Garezers. Garākais un dziļākais no tiem ir Vidus Garezers, kurš stiepjas 1,45 kilometru garumā un kura dziļums ir divi metri, savukārt dziļākajā ezera vietā izmērīti pat četri metri.

Mēs iesakām doties uz Garezeriem uz veselu atpūtas dienu. Izsupot tos, atpūsties krastā, sauļoties, peldēties, pamēģināt pavingrot uz SUP dēļa, baudīt pikniku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!