"Ja vēl nezini, ko nozīmē aizmigt spoguļpasaulē, iegrimt miegā, vērojot zvaigznes un saplūstot ar dabu, vai gulēt slavenajā "gazikā", tad pēdējais brīdis to noskaidrot! Ikvienā Zemgales novadā atradīsi kādu interesantu naktsmītni, kur pat miegu izbaudīt kā piedzīvojumu," aicina Zemgales plānošanas reģiona (ZPR) pārstāve Ilze Jujāne. Tūrisma informatīvajā kampaņā "Zemgale aicina!" ZPR kopā ar novada pašvaldībām aicina nakšņošanu pārvērst par piedzīvojumu.

Gulēt spoguļojoties

Spoguļnamiņš "Seven Mirrors" ir vieta, kur daba satiekas ar mūsdienās nepieciešamajām ērtībām, radot luksusa atpūtu un spa pieredzi, bet arī nezaudējot saikni ar dabas vērtībām. Visa gada garumā te ir iespēja vērot panorāmas ainavu uz Daugavas senleju, iepazīt pirts rituālus, skatīties zvaigznēs, vienlaikus atrodoties karstā burbuļvannā, un nesteidzīgi baudīt rīta kafiju uz plašās terases. Spoguļnamiņa dizains piedāvā patiešām unikālu pieredzi – spoguļu stikla sienas, kas aptver gandrīz visu māju, paceļ nakšņošanu jaunā līmenī.

Adrese: "Seven Mirrors" spoguļmājas, Upeslejas–1, Skrīveri, Aizkraukles novads.

Koka un lina interjerā


Atpūtas kompleksa "Rožmalas" dizaina trīs zvaigžņu viesnīcā ir iespēja apmesties divstāvīgos numuros un izmantot arī spa zonu. Viesnīcas interjers ir īpaši veidots – tajā dominē reizē mājīgais un stilīgais koka un lina salikums. Ir iespēja rezervēt arī numuru ar kamīnu, ēdienreizes baudīt kompleksā ietilpstošajā restorānā un apskatīt turpat esošās Ribbes vējdzirnavas.

Adrese: Nameju iela 2, Ceraukste, Bauskas novads.

Foto: "Rožmalas" arhīvs

Mežā, stirnu sabiedrībā


Baudīt klusumu un mieru tālu no pilsētas, saplūstot ar dabu un izbaudot briežu un stirnu klātbūtni, – šāda iespēja ir, izvēloties atpūtu "Nomadic Homes" glempingā "Tipi Village". Tā ir unikāla atpūtas vieta ar plašu teritoriju, kurā gūt neaizmirstamu lauku piedzīvojumu un rast jaunas izjūtas, nakšņojot "Tipi" teltīs, dodoties pārgājienā pa meža takām un šaujot ar loku. Viesiem ir iespēja pēc izvēles baudīt divu veidu piedzīvojumu: "Savvaļas zieds" piedāvā glempinga cienīgas ērtības ar gultu, interjera priekšmetiem un terasi, kur laiski zvilnēt, bet "Dabas balss" – autentisku "Tipi" telts atmosfēru, kas papildināta ar seniem priekšmetiem, pļavu ziediem un iespēju uzkurt ugunskuru.

Adrese: "Kadiķi", Vītiņu pagasts, Dobeles novads.

Neaizmirstama nakts "gazikā"


Vai tas būtu randiņš, kāzu jubileja vai dzimšanas dienas pārsteigums, nakšņošana "gazikā" (titulbildē) būs īpašs notikums, kas paliks atmiņā. 1964. gadā ražotais "Gaz-63" ar 4x4 versiju no "Gaz-51" var izbraukt gan cauri dubļiem, gan pat 50 centimetru augstam sniegam un senāk kalpoja kā armijas transportlīdzeklis – sakaru automašīna ar trīs cilvēku ekipāžu. Tagad šis auto ļauj piedzīvojumu meklētājiem izbaudīt īpašu nakti gleznainā ābeļdārzā. Turklāt komfortabla nakšņošana un atpūta tajā ir iespējama visos gadalaikos, jo mašīnā ierīkota apkure un ventilācija, kā arī mini ledusskapis.

Adrese: "Industriālais parks", Nākotne, Glūdas pagasts, Jelgavas novads.

Mājīgi un viedi

"RŪMĪ Hotel" ir pirmā un pagaidām vienīgā bezkontakta viesnīca Jēkabpils novadā, un tā piedāvā ne tikai mājīgu vietu atpūtai, bet arī tehnoloģiski mūsdienīgu un ērtu piekļuvi izvēlētajai istabai. Viesnīcā darbojas viedās durvju slēdzenes, kas ļauj katram viesim pēc reģistrācijas pašam ātri un ērti atvērt savas istabas durvis.

Adrese: Brīvības iela 187, Jēkabpils, Jēkabpils novads.

Citas interesantas nakšņošanas vietas Zemgalē


Aizkraukles novadā: Pilkalnes muiža, kempings "Pie Daugavas", glempinga mājiņas "Ragnar Glamp", "Odzienas krogusmājā", atpūtas komplekss "Lapsu ciems".

Bauskas novadā: atpūtas komplekss–viesnīca "Miķelis", Mazmežotnes muiža, viesu nams "Baltā māja", brīvdienu māja "Lodēni".

Dobeles novadā: glempings "Glamping Tervete" apartamenti Pālena medību muižā, apartamenti "Ores", viesu nams "Sprīdīši", brīvdienu māja "Silmaļi".

Jēkabpils novadā: atpūtas komplekss "Kalniņā", atpūtas māja "Stirna", atpūtas vieta "Hercogi", brīvdienu māja "Celmiņi", kempings "Ezerkrasti".

Jelgavas novadā: moduļu māja "Ceriņi", Berķenes muiža, Abgunstes muiža, Blankenfeldes muiža.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!