Foto: Shutterstock

Maija pirmās nedēļas noslēgumā, no 7. līdz 8. maijam, Latgalē tiks atklāts vērienīgs velotūrisma maršruts – “EuroVelo11” Latgales posms, kas 125 kilometru garumā aktīvās atpūtas cienītājus vedīs gar reģiona populārākajiem tūrisma objektiem un ļaus iepazīt ne tikai Latgales kultūrvēsturisko mantojumu, bet arī vietējo iedzīvotāju ikdienas dzīvi.

Velomaršruta atklāšana tiks organizēta divu dienu garumā, kur maršruta 125 kilometri sadalīti divos posmos. Pirmajā dienā dalībnieki dosies no Krāslavas līdz Dagdai, savukārt otrajā dienā paredzēts nokļūt līdz pat Rēzeknei.

Starts 7. maijā paredzēts no Krāslavas novada Tūrisma informācijas centra, kur no pulksten 9 notiks reģistrēšanās, bet brauciens sākums – pulksten 10. Savukārt pirmās dienas finišs un attiecīgi otrās dienas starts paredzēts pie Dagdas vidusskolas.

Pasākuma rīkotāji apņemas nodrošināt dalībnieku un velosipēdu transportēšanu, savukārt naktsmājas un ēdienreizes velobraucējiem būs pieejamas par atsevišķu skaidras naudas norēķinu pasākuma vietās. Dalībai pasākumā nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, kas jāveic līdz 30.aprīlim.

Latgales “EuroVelo11” posms ir daļa no “EuroVelo11” kopējā maršruta, kas stiepjas no Norvēģijas līdz pat Grieķijai, aptverot aptuveni 6500 kilometrus. Kopumā Latvijā šis maršruts ved aptuveni 660 kilometru garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!