Garajās Lieldienu brīvdienās Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūra aicina doties uz Daugavpili baudīt pavasara noskaņojumu Latvijas otrajā lielākajā pilsētā. Daugavpils vēsturisko centru un pilsētas apkaimes rotā košas Lieldienu olas, arī Vienības laukums sagatavots pavasara svarīgākajiem svētkiem. Bet, lai svētku rotājumu apskati padarītu aizraujošāku, uzzini idejas, kā pilsētā pavadīt brīvdienas.

Uz Daugavpili ir ērti nokļūt gan ar automašīnu, gan sabiedrisko transportu, piemēram, vilcienu. Nokļūstot Daugavpilī, Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūra aicina nesteigties, bet doties mierīgā pastaigā pa gājēju Rīgas ielu, kur redzēsi lielās krāsainās Lieldienu olas un nokļūsi līdz Vienības laukumam.

Turpat atrodas Daugavpils Tūrisma informācijas centrs, kur var paņemt pilsētas karti. Centra tūrisma speciālisti palīdzēs saplānot labāko maršrutu, ieteiks interesantas vietas, šeit varēsi iegādāties arī kādu suvenīru, ko aizvest uz mājām.

7., 8. un 9. aprīlī Daugavpilī darbosies lielākā daļa tūrisma objektu. Šajās brīvdienās apmeklētājus gaidīs Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs un Martinsona māja, Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrs, Šmakovkas muzejs, Skrošu rūpnīca un Daugavpils Tūrisma informācijas centrs. Savukārt sekojošās iestādes strādās sestdien, 8. aprīlī (svētdien būs brīvdiena): salons antikvariāts "Housevintage", Daugavpils Inovāciju centrs, Latgales Centrālās bibliotēkas Ģimenes digitālo aktivitāšu centrs, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs, Latgales zoodārzs, Māla mākslas centrs.

Iepriekš piesakoties, varēs apmeklēt arī Medicīnas izstādi ar kontracepcijas ekspozīciju, Pirmā pasaules kara (1914–1918) muzeju, kā arī retro automobiļu ekspozīciju "Retrogaraž–D" Daugavpils cietoksnī un Daugavpils sinagogu un muzeju, kas atrodas pilsētas centrā.

Svētdien, 9. aprīlī, Šmakovkas muzejā notiks Šmakovkas darināšanas paraugdemonstrējums un izzinošs kvests "Latgales šmakovkas noslēpumi", bet pirmdien, 10. aprīlī, pulksten 13 Vienības namā (Rīgas ielā 22a) svinēs Otrās Lieldienas kopā ar Garaušiem Pauku un Šmauku.

Informāciju par Daugavpils tūrisma un atpūtas objektu darba laikiem Lieldienu brīvdienās lasi, klikšķinot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!