Pastaigu seriāls "Valmieras runājošās ielas" atgriežas ar otro sezonu, kurā tiks izzinātas un iepazītas vēl četras Valmieras ielas un tās apkārtne. Pasākums norisināsies 28. oktobrī no pulksten 12. Maršruts ietver Lucas, Tērbatas, Dīvaliņa ielu un Gaujas krastu, informē pasākuma organizatori.

Lai piedalītos pastaigu seriālā "Valmieras runājošās ielas", ikviens interesents var izvēlēties sev saistošākos maršrutus, kurus gidu pavadībā būs iespēja iepazīt no vēl nebijuša skatpunkta. Dalībniekus sagaida četras dažādas tēmas: "A, kur ir Lucas iela?", "Padomju ielas puisītis", "Dīvaliņa ielas noslēpumi" un "Mājupceļš – pietura "Gauja"".

Pirmais maršruts "A, kur ir Lucas iela?" iepazīstinās ar Valterkalniņu, Lucas muižu un tās apkārtni. Maršruts "Padomju ielas puisītis" atgriezīs pagātnē, kurā būs iespēja uzzināt cilvēku stāstus un faktus par Padomju laika dzīvi Tērbatas ielā. "Dīvaliņa ielas noslēpumi" ievedīs intriģējošos un mistērijas pilnos stāstos. Savukārt pastaigu seriāla otrās sezonas noslēdzošajā maršrutā "Mājupceļš – pietura "Gauja"" būs jādodas. Maršrutus papildinās dažādi pārsteigumi no sadarbības partneriem.

Foto: "Valmieras runājošo ielu" organizatoru arhīvs

Lai dotos kādā no pastaigām, nepieciešams aizpildīt pieteikuma anketu, klikšķinot šeit. Uzzini vairāk par pasākumu "Facebook" un "Instagram" kontā.

Pastaigu seriāls "Valmieras runājošās ielas" veidots Vidzemes Augstskolas studiju procesa ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!