Saldus novadā atrodamā Ezere var lepoties ar vairākiem interesantiem un saistošiem tūrisma objektiem. Un viens no tādiem noteikti ir arī neparastās slūžas, kas meklējamas Ezeres dzirnavu dīķī.

Uz Ezeres upes jau kopš 1982. gada atrodas slūžas, kas, kā teic daudzi, atgādina kļavas lapu. Slūžas atrodas dīķī, un, īpaši pavasarī un rudenī, kad ūdens ir daudz, rada lielisku skatu. Jāpiebilst, ka šādā formā veidota slūžu konstrukcija ir retums Latvijā. Pēdējā laikā šis objekts kļuvis populārs arī tūristu vidū, jo slūžas nav grūti atrast, bet fotogrāfijās tās izskatās ļoti iespaidīgi.

Tāpat jāpiebilst, ka dīķa krastā aplūkojamas arī Ezeres ūdensdzirnavas, kas celtas 1910. gadā, dodot vēl vienu iemeslu aplūkot šo vietu.

Vareni iespaidīgi foto ar šīm slūžām sanākuši fotogrāfam Sandrim Kuzmickim, kurš ar savu veikumu bija ar mieru padalīties arī ar "Tūrisma Gida" lasītājiem.


Ko vēl apskatīt Ezerē? Tur atrodama, piemēram, Ezeres muižas apbūve un baronu Nolkenu dzimtas kapliča, savukārt plašajā muižas parkā apmeklētājus gaida skaisti sakoptas pastaigu vietas, apskatāmi svešzemju sugu koki un krūmi, kā arī dižakmens "Vadakstes valdnieks", ko muižas ļaudis šurp atvēluši no Vadakstes krasta. Ezeres pagastā atrodas arī Grieze – vieta, kur Latvijas robežu šķērso Kurzemes lielāka upe Venta. Šeit atrodas Griezes baznīcas drupas. Savukārt citas vietas, ko aplūkot Saldus novadā, atradīsi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!