Jūrai piemīt savs šarms – uzturēšanās tās tuvumā liek izvējoties nogurumam un noteikti uzlādē turpmākajai nedēļai. Spēcīgas brāzmas bija novērojamas pagājušās nedēļas izskaņā, kārtīgi satracinot jūras ūdeņus.

Šāds laiks nereti vilina kā ziņkārīgos, tā arī fotogrāfus, kas steidz iemūžināt dabas untumus varenos foto. Un šo izdevību izmantojis arī fotogrāfs Edgars Pohevičs, kas ar savu veikumu bija ar mieru padalīties arī ar "Tūrisma Gida" lasītājiem.

Ziemeļu forti ir Liepājas cietokšņa sastāvdaļa un būvēti, lai pasargātu Liepājas jūras kara bāzi no iespējamā ienaidnieka uzbrukuma. Nocietinājumu sistēma apjoza visu pilsētu. 1908. gada novembrī, mazāk nekā 10 gadus pēc tā uzbūvēšanas, Liepājas cietoksni likvidēja, jo atzina, ka tā celtniecība bijusi stratēģiska kļūda. Daļu lielgabalu demontēja un aizveda uz Kauņas cietoksni Lietuvā, daļu pārkausēja. Artilērijas baterijas, pazemes būves un pulvera noliktavas mēģināja spridzināt, taču tas nedeva gaidīto rezultātu, un tā cariskās Krievijas tā laika jaunākā un modernākā cietokšņa paliekas ir saglabājušās līdz mūsdienām, "Tūrisma Gids" noskaidroja Liepājas tūrisma informācijas centrā.

Ar citiem fotogrāfa Edgara Poheviča skaisti iemūžinātajiem mirkļiem vari iepazīties šeit, savukārt turpinājumā vējains ieskats no Karostas pludmales 23. februārī.

Karosta ir lielākā vēsturiskā militārā teritorija Baltijā, kas aizņem aptuveni trešdaļu Liepājas teritorijas tās ziemeļu daļā. Ja plāno turp doties, šajā rakstā vari uzzināt, kāpēc Karosta ir unikāla Latvijā, Baltijā un visā Eiropā, kā arī pie reizes iepazīsties ar apskates vietām šajā kādreiz militarizētajā teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!