Izvaltas pagasta Mazo Onzuļu ciemā (Krāslavas novadā) tūristiem pērn durvis vēris glempings "Velo Latgale", kas arī šajā gadā uz jauku un mierīgu atpūtu gaida visus interesentus.

Glempingā saimnieko Inga Leikuma ar ģimeni. Ideja par šādas atpūtas vietas izveidi saimniecei radusies jau 2012. gadā, taču to īstenot izdevies tikai pērn, pirmos viesus uzņemot 15. augustā. Naktsmītnes saimniece skaidro: "Pienāca laiks, kad gribējās izveidot kaut ko savu. Iepriekš šādas kupolteltis biju redzējusi ārzemēs, tajā laikā tas šķita kaut kas neparasts un neredzēts, tādēļ radās ideja kaut ko šādu izveidot arī Latvijā. Pieteicos biedrības "Krāslavas rajona partnerība" līderprojektā, taču pagāja laiks, kamēr mūsu projekts tika pabeigts. Pa šo laiku kupolteltis jau bija parādījušās vairākās atpūtas vietās Latvijā."

Glempings atrodas gleznainā vietā ezera krastā. Kā stāsta Leikuma, vieta ir īpaša tieši brīnišķīgās dabas dēļ. Glempinga viesi var klausīties putnu dziesmās, makšķerēt, doties izbraucienos ar velosipēdu un atpūsties no ikdienas steigas.

Nakšņošanai pieejamas divas kupolteltis – "Ūdensroze" un "Niedres", kā arī nomai tiek piedāvāts daudzveidīgs aktīvās atpūtas inventārs, proti, iespējams iznomāt velosipēdus, sup dēļus, laivu un dažādas dārza vai galda spēles, kas noderēs interesantai un aktīvai atpūtai. Iespējams aplūkot arī aitu fermu, kas atrodas netālu no glempinga.

"Nākotnei ir daudz sapņu un plānu, kurus noteikti īstenosim. Šis ir tikai sākums! Visu laiku attīstāmies un augam. Vēlos pateikt paldies savai ģimenei – vīram un bērniem, jo bez viņiem nekas no šī nevarētu tikt īstenots," rezumē glempinga saimniece Inga Leikuma.

Sekot līdzi glempinga jaunumiem iespējams šeit.


Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!