Foto: DELFI
Starp Talsiem un Kuldīgu meklējamā Renda un tās apkārtne ir vairākiem dabas objektiem apveltīta teritorija. To pārbaudīja arī "Tūrisma Gids", īsa brauciena laikā aplūkojot gan ūdenskritumus, gan eksotiskus ezerus, gan alas.

Braucienu var sākt ar Īvandes ūdenskritumu (titulattēlā) apskati. Šīs ūdens kaskādes ir pavisam viegli sasniedzamas – uz tām ved trepītes, arī tiltiņš. Kā "Tūrisma Gids" skaidroja jau iepriekš, Īvandes rumba ir apakšējais un lielākais no Īvandes ūdenskritumiem – tas sniedzas līdz pat divu metru augstumam, stiepjoties 10 metru platumā. Taču, paejot kādu gabaliņu pret straumi, atrodama arī cita ūdens kaskāde. Tiesa, vasarā ūdenskritumi nav tik iespaidīgi, tomēr tik un tā ir skaisti un ir apjaušams to varenums. Plašāk par šīm ūdens kaskādēm lasi te.

Tālāk ceļu var turpināt uz Lāčkroga ezeru, kas pēdējā gada laikā izpelnījies milzu popularitāti, par ko gan darbdienas vidū, turklāt saulainā laikā nekas šajā apciemošanas reizē neliecināja. Mašīnu var ērti atstāt ceļmalā, un kājām doties uz netālo ezeru. Skaistais dabas objekts, kas vilina savas eksotikas dēļ, izveidojies kaļķu karjera vietā, un šī ieža dēļ avotu ūdenstilpe arī ieguvusi savu krāšņo krāsu. Meža ieskauts, saulainā dienā tas atrādīs savu zaļganzilo nokrāsu! Plašāk par šo objektu lasi šeit.

Foto: DELFI

Visbeidzot var apmeklēt arī Māras kambarus. Lai turp dotos, visupirms pa izdangātu zemes ceļu jādodas uz stāvlaukumu, bet no tā ar kājām jāmēro labs gabaliņš līdz pašam objektam. Māras kambari ir dabiski izveidojusies alu sistēma Abavas ielejas labā krasta smilšakmens atsegumā. Kā teikts informatīvajā stendā pie tūrisma objekta, kopā izveidojušās septiņas nelielas alas, kuras sensenos laikos izskalojis ūdens. Kas interesanti, šo vietu apvij vairākas leģendas – par senu, tur nogrimušu pili, laupītāju alām un Mārām, kas alās velējušas veļu. Iespējams, tieši šo nostāstu dēļ kambari kļuvuši par iecienītu apskates vietu.

Ja vēlies atkārtot šo maršrutu, izpēti karti un dodies ceļā!

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!