Foto: Shutterstock
Zemgales plašajos līdzenumos, leknajos mežos un brīnumainajos purvos ir ne mazums pastaigu vietu, kur doties vērot dabu un saņemt pienācīgu svaiga gaisa devu. Viena no tādām vietām ir arī Krievkalni Dobeles novadā, kur var gan izlocīt kājas, gan vērot plašo panorāmas skatu uz apkārtni.

Ceļš uz Krievkalniem ved pa Dobeles–Īles ceļu. Aptuveni 16 kilometru attālumā no Dobeles jānogriežas uz lauku ceļa un, sekojot zīmēm, jādodas kalna virzienā. Tie, kas nevēlas riskēt un maldīties, ceļu var meklēt ar "Google maps" palīdzību. Latvijas apceļotāji, kas apmeklējuši arī šo neskartās dabas nostūri, uzsver, ka digitālās kartes Krievkalnus atrod precīzi.

Ar mašīnu var aizbraukt līdz pat pašam kalnam, taču, lai sasniegtu skatu laukumu, kājām vai ar velosipēdu jāmēro gleznains meža ceļš, kas vienlaikus ir arī gana fiziski izaicinošs. Dobeles novada Tūrisma informācijas centrs vēsta, ka augstākā kalna virsotne sasniedz 149 metrus virs jūras līmeņa. Tāpat mājaslapā norādīts, ka skaidrā laikā varot saskatīt pat "Dobeles dzirnavnieka" torņus.

Skatu laukums ir šaurs, tāpēc labāk uz kalnu doties darba dienās, kad te ir mazāk cilvēku, jo brīvdienās Krievkalni kļuvuši par iecienītu galamērķi. Tepat skatu laukumā novietoti koka soliņi un labiekārtota piknika vieta. To var ņemt vērā tie, kas vēlas pēc garas pastaigas, nedaudz arī uzkost.

View this post on Instagram

A post shared by E/S (@edgars.slisans)

Krievkalni ir izcila pastaigu vieta. Tos apmeklēt ir vērts jebkurā gadalaikā, jo skats nekad neliks vilties. Arī ziemas laikā tie apbur.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!