Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Ja dabas takas ar dēļu segumu ir apnikušas un gribas izbaudīt nedaudz "mežonīgāku" pastaigu, atzīmējiet savos maršrutos Dziļezera–Riebezera taku Limbažu pusē – vairāk nekā četrus kilometrus garais pārgājiens ir pilns pārsteigumu un dažādu šķēršļu, kuru pārvarēšana birojā piecas darba dienas nedēļā nonīkušajiem var arī likt pasvīst.

Takas piedzīvojumu visdrošāk ir sākt pie mājām "Priedītes", kur arī ir norāde "Dziļezera kase". Takas apmeklējums vienai personai maksā divus eiro (bērniem līdz piecu gadu vecumam – bez maksas), tāpēc nodrošinieties ar skaidru naudu. Tur jums arī izstāstīs, kur doties tālāk, un dos solījumu – ja nomaldāties, zvaniet, un mēs brauksim palīgos. Tas gan nebija nepieciešams, jo taka ir vienkārša un pamanāma – turpceļā mums jādodas pa zemes strēli starp diviem ezeriem, bet atceļš ved paralēli Riebezera krastam, un orientēties palīdz arī vietām izvietotie norādes punkti. Tāpat maršrutā ir vairākas atpūtas vietas un mazmājiņas.

Zemes strēle starp abiem ezeriem vietām ir tikai dažus metrus plata, un dažkārt taka var applūst. Tā bija noticis arī brīvdienās, kad tur viesojāmies mēs, bet lāmu nebija daudz, un tās arī nebija tik dziļas, lai kļūtu par iemeslu griezties atpakaļ.

Te gan jāņem vērā – pošoties uz Dziļezera–Riebezera taku šajā sajūtu ziņā grūti definējamajā gadalaikā, kas "iestrēdzis" kaut kur starp rudeni, ziemu un pavasari, noteikti jānodrošinās ar ūdensnecaurlaidīgiem apaviem vai jābūt gataviem basām kājām izbrist applūdušās vietas starp ezeriem.

Foto: DELFI
Veiklākie var pat mēģināt šīs vietas apiet pa baļķiem, bet tas var beigties ar plunkšķi, tāpēc tomēr labāk nodrošināties. Pieredzē balstīts ieteikums – visvienkāršākie būvmateriālu un saimniecības preču veikalos nopērkamie siltinātie gumijas zābaki ir ekonomisks un absolūti ūdensdrošs risinājums ikvienam taku bridējam.

Dziļezera–Riebezera taka ir pastaiga un piedzīvojums reizē, un klajākos laukumiņos pie ezeriem ik pa brīdim jānoelšas, cik skaisti.

Foto: DELFI
Pirms došanās ceļā tikām arī brīdināti, ka dažviet takai pāri pārkrituši koki. Šīs dabiskās šķēršļu joslas un ārpus takas redzamās gravas un sūnām klātās kritalas atceļā pastaigu padara tikai interesantāku un pie labi iestaigātām taciņām pieradušajiem var ļaut sajusties drusku kā džungļu iekarotājiem.
Plānojot maršrutu, pēc Dziļezera–Riebezera takas bijām domājuši vēl aizšaut līdz Katvaru muižas parkam, bet, tuvojoties mašīnai, kļuva skaidrs – ezeru izbrišana mūs ir pieveikusi un spēka pietiek tikai tam, lai dotos uz tuvāko sātīgas maltītes vietu, kur sasildīties un izvēlēties skaistākos kadrus izlikšanai sociālajos tīklos. Labā ziņa – gads ir tikai nupat sācies un mūs gaida vairāk nekā 50 nedēļas nogales piedzīvojumu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!