Foto: DELFI
Nākamais gads solās būt ne mazāk interesants un bagāts kā šis. Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) sagatavotajā 2015. gada notikumu sarakstā iekļauti apmēram 80 uzmanības vērti sarīkojumi.

Gada svarīgo notikumu sarakstu, kurš nu jau kļuvis par ierastu darba rīku tūrisma nozarē strādājošajiem, veidojusi Tūrisma attīstības valsts aģentūra sadarbībā ar Latvijas Institūtu, Rīgas tūrisma attīstības biroju un Kultūras ministriju.

Sarakstā tradicionāli iekļauti gan kultūras un sporta notikumi, gan dažādi svētki, festivāli un citi lielāka mēroga atpūtas un izklaides sarīkojumi.

Kaut gan nākamgad Rīga vairs nebūs Eiropas kultūras galvaspilsēta, piedāvājums kultūras nozarē solās būt bagāts un daudzveidīgs, it īpaši - mūzikā. Jau nākamā gada sākumā gaidāma itāļu komponista Džakomo Pučīni operas "Manona Lesko" pirmizrāde. Pavasarī tai sekos vēl divu Pučīni operu iestudējumi, bet Rīgas operas festivāls būs visā pilnībā veltīts šim dižajam skaņradim.

Gada notikumu sarakstā ietverti dažādu žanru mūzikas festivāli, kas apmierinās pat visprasīgākos skaņu mākslas cienītājus, vai tā būtu akadēmiskā mūzika, džezs vai, piemēram, tāds populārās mūzikas festivāls jauniešiem kā "Positivus" Salacgrīvā.

Kultūras sarīkojumus piedāvās ne tikai Rīga, bet arī Liepāja, Cēsis un citas pilsētas – ikviens no mums būs sirsnīgi gaidīts Latgales podnieku dienās un Dižmāras tirgū Talsos.
Aizraujošus notikumus, kā vienmēr, solīs sports. Gada sākumā, piemēram, uz pasaules čempionāta posmu Siguldā pulcēsies kamaniņu braucēji. Tāpat ar nepacietību jau varam sākt gaidīt Eiropas basketbola čempionātu, kura viena kārta risināsies pie mums.

Tāpat kā citus gadus sports būs ne tikai vērošanai, bet arī tam, lai mēs paši varam piedalīties, piemēram, maratonā Rīgā vai Stipro skrējienā Cinevillā.

Daudzi sarakstā ietvertie notikumi jau kļuvuši tradicionāli, taču tāpēc to pievilcība nemazinās. Spilgts piemērs ir Ziemassvētku egļu festivāls, kuru šobrīd vērojam galvaspilsētas ielās un būsim priecīgi sagaidīt arī nākamā gada izskaņā.

TAVA tūrisma mārketinga vecākā eksperte Madara Brūvere uzsver, ka jau pavisam drīz sāks griezties lielais nozares pavasara izstāžu karuselis, kur tikšot organizēts arī mūsu valsts nacionālais stends. "Pieredze rāda, ka viens no jautājumiem, ko stendā dzird visbiežāk, ir – kādi tūristiem saistoši notikumi ir gaidāmi jūsu valstī? Ir prieks, ka atkal varēsim iedot bukletu, kur tas viss ir apkopots vienuviet."

Saraksts sagatavots angļu valodā un pagaidām ir pieejams tikai elektroniskā veidā TAVA mājaslapā. Jau tuvākajā laikā buklets būs nodrukāts un to Latvijā varēs saņemt tūrisma informācijas centros. Metiens ir 10 tūkstoši eksemplāru. Nākamā gada sākumā buklets tiks izdots arī vācu valodā un to varēsim dalīt apmeklētājiem izstādēs Vācijas pilsētā Hamburgā, Minhenē, Berlīnē un citur.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!