Izgaršo Latgali: 10 Zilo ezeru zemes kulinārā mantojuma vietas un to gardumu receptes
Foto: Latgales kulinārā mantojuma centra arhīvs

Latgales reģions ir īpašs ar savām unikālajām dabas ainavām, izkoptām tradīcijām, bagātu un daudzveidīgu kultūru, bet latgaliešu viesmīlība ir Latgales vizītkarte arī ārpus Latvijas robežām. Īsta latgalieša mājas ne viens nav pametis ar tukšu vēderu. Ikviens viesis ir pacienāts ar sātīgām pusdienām, visbiežāk ar kādu no Latgales kulinārā mantojuma ēdieniem – griušļi, kļockām vai buļbu bļīnim.

Pateicoties vietējām delikatesēm, Latgale ir īpaši piemērots galamērķis gardēžiem. Dažādās saimniecībās iespējams nogaršot gan mājas sieru un saldējumu, gan medu un zāļu tējas, pašceptu maizi un linsēklu eļļu, dažādus zivju un gaļas ēdienus, konditorejas izstrādājumus, kā arī piedalīties rudzu maizes cepšanas procesā un baudīt no ogām darinātu mājas vīnu.

Latgales kulinārā mantojuma atpazīstamības zīme – pavāra cepurīte uz gaiši zila fona ar nazi un dakšiņu tās abās pusēs – paradīs ceļu uz veikaliem, kafejnīcām, restorāniem, viesu mājām, atpūtas bāzēm un ražošanas uzņēmumiem, kas sargā un pilnveido vietējā kulinārā mantojuma tradīcijas Latgales reģionā.

Izgaršo Latgali: 10 Zilo ezeru zemes kulinārā mantojuma vietas un to gardumu receptes
Foto: Latgales kulinārā mantojuma centra arhīvs


Piedāvājam iepazīties ar Dienvidlatgales TOP 10 kulinārā mantojuma popularizētājiem, kas piedāvā ne tikai novada tradicionālos ēdienus, bet arī kulinārijas "modes" jaunumus. Pats svarīgākais, ka šo ēdienu pagatavošanā tiek izmantoti tikai vietējie, savā reģionā izaudzēti, ekoloģiski tīri produkti.

SVARĪGI! Latgales kulinārā mantojuma ēdienus un ekskursijas vēlams pasūtīt iepriekš.

Source

Tūrismagids

Tags

Aglona Avenes Baltija Bērni Dagda Daugava (upe) Daugavpils Eiropa Ekskursija Krāslavas novads Latgale Maize Muzejs Preiļu novads Tūrisms Vasara Latgale Latvija Eiropa
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form