Salaspils, kas atrodas pašā Rīgas pievārtē, vien 20 kilometrus no galvaspilsētas centra, šoziem piedāvā ļoti daudzveidīgas un interesantas izklaides – gan izjādes ar zirgiem piesnigušā botāniskā dārzā, gan baudu acīm oranžērijā, gan fotografēšanos ar dižciltīgiem un mīļiem suņiem.

Lūk, ko pamēģināt un izbaudīt ziemā iesaka Salaspils novada Tūrisma informācijas centrs (TIC).

Nacionālā botāniskā dārza sirdī atrodas stallis "Zirgudārzs", kur ikviens arī ziemas laikā var zirga mugurā iepazīt piesnigušo botānisko dārzu. Izjāde ar zirgu sniegotajā dārzā varētu būt arī ļoti romantisks pasākums, ja nu kāds jau meklē idejas Valentīndienas randiņiem. Informāciju par cenām un pieteikšanos meklē šeit.

Tie, kuriem prātā mierīgāka atpūta, var doties pastaigā pa Nacionālā botāniskā dārza sniegotajām takām, un acīgākie, iespējams, kādā tālākā nostūrī varētu sastapt pat stirniņu vai citu dzīvnieku, stāsta TIC.

"Pēc kārtīgas pastaigas iesakām doties sasildīties uz oranžēriju. Jāpiebilst, ka oranžērija pirmdienās un otrdienās apmeklētājiem slēgta, taču no trešdienas līdz svētdienai tā atvērta ikvienam interesentam. Pēc pastaigas svaigā gaisā būs patīkami uz mirklīti nonākt tropu pasaulē," teikts Salaspils tūrisma portālā "Visitsalaspils".

Informāciju par cenām un darba laikiem meklē šeit.

Ja esat lieli dzīvnieku un dabas mīļotāji dodieties uz "Ārpus laika" mežu, kur draiskais Bernes ganu suns, aktīvā haskija princese un nopietnais malamuts gaidīs, lai kopā nofotografētos un izdauzītos. Tur esot aicināts ikviens ar savu fotoaparātu, bet, ja šādas iespējas nav, ar saimniekiem vienojoties, būs iespēja sarunāt fotogrāfu uz vietas. "Ārpus laika" parkā savukārt ir skaisti dīķīši un tiltiņi, kas arī ziemā izskatās brīnišķīgi. Vairāk lasiet šeit.

Kad Botāniskais dārzs un "Ārpus laika" parks iepazīts, bet enerģijas vēl pietiekami, pie Salaspils stadiona ir iespēja apmeklēt bezmaksas slidotavu. Slidotava atvērta apmeklētājiem piemērotos laikapstākļos no pulksten 12. Jāpiebilst gan, ka no pulksten 19 līdz 21 tā atvēlēta hokeja spēlētājiem.

Savukārt garu pastaigu cienītājiem Salaspils TIC speciālisti iesaka doties uz Sv. Jura baznīcas drupām ar altāra fragmentiem. Šis dievnams stalti stāvējis no 14. līdz 20. gadsimtam, bet Pirmajā pasaules karā nopostīts. 1997. gadā te uzstādīts krusts. Vairāk lasiet šeit. Turpat blakus labiekārtota Salaspils pludmale, kur var labi izstaigāties.

Bet tālāk var doties nelielā pārgājienā līdz piemiņas zīmei, kas veltīta Daugavas lejteces pamatiedzīvotāju (10.–13. gs.) lībiešu brīvības cīņu un Mārtiņsalas lībiešu vadoņa Ako vadītās 1206. gada sacelšanās pret krustnešiem atcerei. Toreiz Mārtiņsala bijis ievērojams lībiešu centrs plašākai teritorijai, tagad sala atrodas zem HES ūdenskrātuves līmeņa.

Vairāk par to lasiet šeit.

Domājams, ikvienam pēc garas dienas svaiga gaisā būs parādījusies izsalkuma sajūta. Par Salaspils kafejnīcām lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!