Foto: Publicitātes foto
Karostas cietuma radošā komanda piespiedu dīkstāvi izmantojusi, lai radītu jaunu pakalpojumu Karostas apmeklētājiem – tā laidusi klajā unikālu mobilo lietotni, pastāstīja Karostas glābšanas biedrības valdes locekle Monta Krafte.

Tā piedāvā informāciju par 30 apskates un aktīvās atpūtas objektiem Karostā un vairāk nekā 20 pakalpojumu vietām, tajā skaitā veikaliem, ēdināšanas, nakšņošanas un citām vietām, kas var noderēt ceļotājam Karostā. Ar lietotnes palīdzību ir iespējams atrast ceļu līdz izvēlētajai vietai, veikt objektu atlasi un meklēšanu. Tā noteikti atvieglos Karostas apskati, radīs interesi par daudzveidīgajiem Karostas apskates objektiem, palīdzēs orientēties, atrast degvielas uzpildes staciju vai veikalu.

Lietotne pagaidām ir pieejama divās valodās – latviešu un angļu. "Karosta Tourism" bez maksas pieejama "App Store" un "Google Play" vietnēs. Lai to pilnībā varētu izmantot, ir nepieciešams tikai interneta pieslēgums un aktivizēta globālā pozicionēšanas sistēma jeb GPS.

Neraugoties uz mobilo lietotņu popularitāti ceļotāju vidū, "Karosta Tourism" ir pirmā tūrisma lietotne atsevišķai pilsētai vai tūrisma galamērķim Latvijā, pastāstīja Krafte.

"Karosta Tourism" tiks regulāri atjaunota un papildināta, kā arī, ja būs pieprasījums, tulkota citās svešvalodās.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!