2020. gada pavasarī veiksmīgi tika aizvadīts Kocēnu novada pašvaldības rīkotais konkurss "Novadpētniekam pa pēdām", kurā ikviens interesents tika aicināts pārbaudīt savas zināšanas par Kocēnu novadu. Turpinot iesāktās tradīcijas, radīta jauna spēle – "Novadpētnieks cilpo", kurā izmantoti iedzīvotāju vidū jau labi pazīstamie "cilpošanas" spēles principi.

"Novadpētnieks cilpo" ir aizraujoša spēle par un ap Kocēnu novadu – tā vērtībām, simboliem, interesantiem faktiem, personībām un īpašām vietām. Spēli veido sešas cilpas, kuras savukārt veido ap 30 dažādi jautājumi, uzdevumi un stāsti. Tā ir pastaigu spēle aptuveni trīs kilometru garumā, kuru iespējams spēlēt no jebkuras vietas pasaulē – pat ja neatrodies Kocēnu novadā.

Spēle "Novadpētnieks cilpo" tiks atklāta 26. februārī pulksten 10 Kocēnu novada feisbuka kontā un tā norisināsies no 26. februāra līdz 28. martam. Naskākajiem un zinošākajiem cilpotājiem būs iespēja balvā iegūt cilpotāju komplektu, kas sastāvēs no pārgājienos noderīgiem atribūtiem, kā arī Kocēnu novada suvenīriem un mājražotāju labumiem. Spēle būs pieejama vietnē "cilpo.lv" arī pēc 28. marta, bet pēc noteiktā spēles laika nebūs iespējams tikt pie iepriekš minētajām balvām.

Spēlē piedalīties iespējams gan individuāli, gan savas mājsaimniecības ietvaros – veidojot komandu. Spēle notiek pastaigas formā, kur, izmantojot viedtālruni, dalībnieki ik pēc 100 noietiem metriem saņem kārtējo jautājumu – uzdevumu.

"Viens no šī projekta mērķiem, sadarbojoties ar aktīvā tūrisma centru "Eži", bija radīt interaktīvu, aizraujošu prāta spēli, kas kalpotu kā tūrisma piesaistes instruments un vēsturiska atmiņa par Kocēnu novadu. Līdztekus tā ir arī radoša un pielāgota ideja, kā organizēt pasākumus attālināti, apvienojot kultūras, sporta un tūrisma nozares," stāsta spēles idejas līdzautore, Kocēnu novada domes kultūras un starptautisko sakaru koordinatore Nora Urbāne.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!