Ķekavas novadpētniecības muzejs ir izstrādājis digitālo stāstu un teiku taku, kurā iekļauti astoņi objekti Ķekavā. Lai piedalītos aktivitātē, nepieciešams viedtālrunis ar interneta pieslēgumu, pastāstīja Ķekavas novadpētniecības muzeja izglītojošā un komunikācijas darba vadītāja Melita Šaule.

Katrā objektā tiek piedāvāts izglītojošs audiogids latviešu valodā, kurā var noklausīties stāstus par Ķekavas dzirnavām, kuras dokumentos minētas jau 1435. gadā, bijušo Ķekavas dzirnavu ezera salu, Ķekavas ciema dibināšanu, Ķekavas mūzikas skolas pirmssākumiem un Doles pagasta un tiesas namu. Digitālajā stāstu un teiku takā var noklausīties arī trīs teikas par Odukalna nosaukuma rašanos, Doles Tautas namu (agrāk Ķekavas krogu), savukārt, ar Doles-Ķekavas evanģēliski luteriskās baznīcas mūža pirmo posmu saistīts kāds spoku stāsts, kas pierakstīts 1925. gadā.

Ķekavas novadpētniecības muzeja izglītojošā un komunikācijas darba vadītāja Melita Šaule stāsta: "Izveidojām šo aktivitāti, lai digitālā un atraktīvā veidā cilvēkiem piedāvātu noklausīties un uzzināt Ķekavas vēsturi. Izjūtam lielu atsaucību gan no vietējiem iedzīvotājiem, gan no iebraucējiem, kuri šajā ierobežojumu laikā dodas iepazīt Ķekavas novadu."

Foto: Publicitātes attēli

Kā darbojās šī aktivitāte? Takā ir iekļauti astoņi objekti. Katrā objektā atrodams dzeltens QR kods, kuru ar viedtālruņa kameru jānoskenē. Viedtālrunis automātiski piedāvās atvērt mājaslapu, kurā būs pieejams audiofails ar stāstu vai teiku latviešu valodā.

Pastaigu taka ir četrus kilometrus gara, un aizņems vidēji vienu vai pusotru stundu. Aktivitāte ikvienam interesantam tiek piedāvāta bez maksas, un tā būs pieejama līdz 31. martam.

Plašāka informācija par digitālo stāstu un teiku taku atrodama Ķekavas novadpētniecības muzeja feisbuka lapā.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!