Foto: DELFI
Jau šo sestdien, 20. augustā, Carnikavā tiks svinēti 15. Nēģu svētki – ar devīzi "mmm... māksla dzīvot!". Trīs "ostās" tiks piedāvāti izklaidējoši, gastronomiski, sportiski un muzikāli pārsteigumi visai ģimenei.

Carnikavas parkā "Muižas ostā" uz centrālās skatuves spēlēs leģendārā rokgrupa "Pērkons", uzstāsies "Mirage Jazz Orcehestra" un Kristīne Prauliņa, Aija Vītoliņa, "Trīs tenori" – Nauris Puntulis, Guntars Ruņģis, Miervaldis Jenčs – un citi populāri mūziķi.

Foto: DELFI

Nēģu kulinārijas meistarklasi vadīs "Muusu" restorāna šefpavārs Kaspars Jansons un Igaunijas prezidenta šefpavārs Taigo Lepiks, savukārt šī gada jaunums – īpaši jauniešiem veidota sporta un muzikālā programma "Mad Port" Carnikavas stadionā.

Foto: DELFI

Gaujmalas "Miera ostā" svētku viesiem būs iespēja piedalīties dažādās radošajās darbnīcās un meistarklasēs, baudīt mūziku kopā ar Raimondu Ozolu, perkusionistu Nilu Īli un citiem mūziķiem, vērot akrobātu šovu ar ūdensslēpēm, kā arī laivu parādi. Tur visas dienas garumā apmeklētājiem būs iespēja doties izbraucienā ar zvejnieku un vikingu laivām līdz Gaujas ietekai jūrā.

Foto: DELFI

Gaujas krastā tiks sagaidīts Nēģu karalis, lai kopā ar viņu dotos tradicionālajā gājienā uz Nēģu svētku atklāšanas ceremoniju un nēģu zupas baudīšanu Carnikavas parkā.

Foto: DELFI

Arī šajos svētkos neizpaliks dažādi nēģu gardumi, amatnieku tirdziņš, sporta turnīri, izjādes ar zirgiem, kā arī citas atrakcijas lieliem un maziem. Īsi pirms pusnakts būs svētku uguņošana pie Gaujas dūdu un bungu grupas "Auļi" pavadījumā, bet noslēgumā – zaļumballe līdz rītam kopā ar grupu "Keksi".

Izbraucieni uz jūru

Ar laivu: No Gaujmalas, Atpūtas ielas galā: puksten 10.00, 10.30, 11.00, 11.30, 12.00, 12.30 un 15.00, 15.30, 16.00, 16.30, 17.00, 17.30, 18.00, 18.30,19.00. Brauciena cena vienai personai 2 eiro, bērniem līdz 10 gadu vecumam – 1 eiro.

Ar plostu: Iespēja pieteikt grupu (11 pers.) izbraucienus uz jūru ar plostu no Gaujmalas, Atpūtas ielas galā. Brauciena cena 50 eiro, bet tas iepriekš jārezervē pa tālruni 29214438.

Svētku programma pieejama www.carnikava.lv


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!