Foto: Dobeles TIC arhīvs
Dobeles dižo sniegavīru saietam šoziem desmitā jubileja. Varenie, baltie vīri jau iemantojuši tālu slavu un kļuvuši par Dobeles ziemas vizītkarti.

Šajos desmit gados tapuši vairāk nekā 130 dažādi sniegavīri – muzikanti, dzejnieki, dažādu profesiju pārstāvji, karaļi un bruņinieki, sportisti un kosmonauti. Daudzveidīgo saimi katru gadu papildina jaunas figūras, tiek atjaunotas vecās, bet daudzi dižie vīri, savu laiku čakli nokalpojuši, dodas prom. Eiropā un, iespējams, arī pasaulē Dobele ir vienīgā pilsēta, kur katru ziemu savā saietā pulcējas iespaidīgie sniegavīri, "Tūrisma Gidam" stāsta Dobeles tūrisma informācijas centra pārstāvji.

Saiets tiek rīkots, sadarbojoties Dobeles novada pašvaldībai ar vietējiem uzņēmējiem. Sniegavīru izgatavošanā tiek izmantoti Dobeles uzņēmumu – putupolistirola ražotāja SIA "Tenapors" un sveču ražotāja SIA "Baltic Candles Ltd" – materiāli. Profesionālo mākslinieku veidotie Dobeles sniegavīri ir augstvērtīgi tēlniecības darbi, kas apliecina, cik radoši var apspēlēt sniegavīru tēmu. Neparastā saieta idejas autors un realizētājs ir pašvaldības arhitekts Jānis Kukša.

Katru gadu Sniegavīru saietam ir sava tēma. Tā kā šoziem muzikālie sniegavīri apmetušies Bērzes upes krasta promenādē pie Dobeles mūzikas skolas un jaunās koncertzāles "Zinta", jubilejas sezonai ir muzikāls akcents. Dobeles sniegavīrus sveikt ir ieradušies astoņi diži džezmeņi ar tikpat dižiem mūzikas instrumentiem. Protams, neiztikt arī bez dižas tortes.

Citviet pilsētas laukumos var ieraudzīt jau iepazītos pasaku tēlus – karali un balto kaķīti, Sprīdīti un Vēja māti, kā arī Anneli, Laimdotu un Kangaru, Lāčplēsi un Melno bruņinieku.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!