Vidzeme valdzina ar dabas gleznaino skaistumu, bagātu kultūrvēsturisko un arhitektūras mantojumu, te ir daudzveidīgs tūrisma piedāvājums. Ieskatīsimies, kādi jaunatklāti objekti papildinājuši Vidzemi, lai savās nākamajās brīvdienās vari tos iekļaut savā galamērķu sarakstā.

Alūksnes Pilssalā durvis vēris atjaunotais Alūksnes viduslaiku pils Dienvidu tornis, kur turpmāk īpašos seansos par pils vēsturi vēstīs inovatīvs skaņas un gaismas stāsts. Skaņdarbs, kas ir muzikāla teiksma ar nosaukumu "Marienburgas astotais brālis", ir īpašs, jo izskan arī kā atvadu sveiciens vienam no tās autoriem – aizsaulē aizgājušajam komponistam Mārtiņam Braunam.

Vidzemes apceļošana nav iedomājama bez pastaigas gar jūru. Saulrietu takā Saulkrastos pagājušā gada izskaņā tika atklāts jauns vides objekts "Saulrieta vērotājs". Turpat uzstādītā jaunā laipa ļaus cilvēkiem pastaigu laikā pārvietoties pa kāpām, un, apstājoties pie vides objekta, būs iespēja vērot brīnišķīgu skatu uz jūru.

Daiļš apskates objekts tapis arī Sējas pagastā – "Augustes iedvesmas dārzs", kurā ainavu veido hortenzijas un kolonnu ziedu lapene , bet pavasarī apmeklētājus priecēja krāšņu sīpolaugu ziedēšana, kad vairāk nekā 20 tūkstoši tulpju, narcišu un hiacinšu uzplauka gan dobēs, gan augstajās kastēs, veidojot ziedu mandalu un citus skaistus rakstus. Šī ir vieta, kur pavadīt brīvo laiku, vieta ģimenes kopā būšanai un radošām izpausmēm, vieta svētkiem un atpūtai, ziedu un dabas baudītājiem.

Aprīlī atklāta kāpšanas torņa "Ogre" sezona. 20 līdz 24 metrus augstā, 1050 kvadrātmetru platībā izbūvētā klinšu kāpšanas siena paredzēta sportistu, kalnu tūristu, alpīnistu un citu interesentu treniņiem. Līdztekus lielajai sienai izbūvēta arī mazāka – 2,5–4,5 metrus augsta kāpšanas siena bērniem un jauniešiem. Izbūvējot kāpšanas torni, atjaunota 20. gadsimta industriālā mantojuma būve – ūdenstornis, kas netika izmantots jau kopš 80. gadu nogales.

Pēc klinšu kāpšanas Ogrē var doties apskatīt molu pie Ogres upes ietekas Daugavā (titulbildē), kas izveidojies par unikālu atpūtas un pastaigu vietu. Nesen mola galā izvietots vides objekts – bāka, kuras fasādes apdarei izmantots rūsas efekts. Tumsā no bākas augšas virzās kustīgs gaismas stars.

Savukārt Ķegumā izveidota un labiekārtota jauna pastaigu vieta. Dabas taka atrodas Daugavas labajā krastā, gar Smilšu un Daugavgrīvas ielu. Tās sākums meklējams pie Ķeguma skatu platformas, un tā stiepjas gandrīz viena kilometra garumā.

Par jauniem apskates un tūrisma objektiem citviet Latvijā lasi rakstā "Velomaršruti, daiļdārzi un muzeji – ko jaunu šogad apskatīt Latvijā", kur vietējie tūrisma centri un novadu tūrisma asociācijas pastāsta par nesen tapušām vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!