Foto: Publicitātes foto
Lai arī šis ir gana sarežģīts gads tūrismā, tas netraucēja atvērties omulīgām naktsmītnēm. Šajā reizē "Tūrisam Gids" izraudzījies vairākus apartamentus, kas šogad pirmo reizi uzņēma viesus un izpelnījās Latvijas apceļotāju uzmanību.

Namiņi Usmas ezera krastā


Šajā vasarā pirmo reizi interesenti bija gaidīti "Camping Milk", kur Usmas ezera krastā atjaunotas skaistas mājiņas nakšņošanai ar komfortu.

Namiņi slejas Usmas ezera tuvumā, kur atrodas aptuveni 100 līdzīgu mājiņu. Apkārtnē ir labiekārtota infrastruktūra un sakopta teritorija, pieejamas dažādas izklaides iespējas. Savukārt pašas mājiņas bagātinātas ar skaistiem interjera elementiem un visu dzīvošanai nepieciešamo.


Lasīt vairāk

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Brīvdienu mājiņa pie Lādes ezera

Foto: Privātais arhīvs


Brīvdienu māja "Empagi", kas atrodas Limbažu novadā, pirmos viesus uzņēma šī gada februārī, veiksmīgi uzsākot savu pirmo sezonu.

"Empagi" ir neliela māja, tomēr tajā ir viss nepieciešamais romantiskai atpūtai divatā vai ģimenei līdz četriem cilvēkiem. Īpašu odziņu piešķir burbuļvanna, kas atrodas istabā pie lielajiem logiem – var sēdēt vannā un vērot dabu vai raudzīties kamīnā. Viesi novērtē arī omulīgo pirtiņu ar mīksto tvaiku, ko rada žadeīta akmens. Savukārt paši saimnieki visvairāk ir sajūsmā par silto kublu ezera krastā, kas tiek pildīts ar avota ūdeni.

Netālu no mājas atrodas arī "Zaļais dzelzceļš", tāpēc tiek plānots viesiem piedāvāt velosipēdus izbraucieniem, bet ziemā – pārgājienu slēpes. Protams, atrašanās ezera krastā arī ir priekšrocība, kas jāizmanto.
Lasīt vairāk

Apartamenti netālu no Jūrkalnes stāvkrasta

Foto: Publicitātes foto
Ventspils novadā meklējams kempings "Laukbaloži", kas no šī gada piedāvā Latvijas apceļotājiem nakšņot omulīgos namiņos 200 metru attālumā no Jūrkalnes stāvkrasta.

Šobrīd "Laukbaložu" piedāvājumā ir trīs namiņi, kas ideāli piemēroti četrām personām, ģimenei vai atpūtai kopā ar draugiem. Namiņos ir labiekārtotas labierīcības ar dušu, virtuve, kas aprīkota ar plīti un ledusskapi, pieejams arī grils uz terases un atpūtas zona.

Šobrīd, lai viesi varētu aktīvi pavadīt laiku, tiek strādāts pie futbolgolfa laukuma, kas apvieno abu sporta veidu elementus. Savukārt rudenī un ziemā plānots uzsākt pasākumu sēriju, kas ietvers retrītus, meditācijas, dažādus kursus un aktivitātes, lai ikdienas skrējienā neaizmirstu par mieru un labklājību.

Lasīt vairāk

Namiņi 100 metru attālumā no jūras

Ja ir vēlēšanās pabūt mierā un atpūsties no pilsētas burzmas, prieku sagādās ziņa par jaunajām naktsmītņu iespējām Engurē – tur šosezon darbību sāka "Magnolia Park".

Videi draudzīgās mājiņas atrodas 100 metru attālumā no jūras, tās būvētas, izmantojot jaunākās tehnoloģijas un tiek apsildītas ar saules baterijām. Mājiņas iekļaujas apkārtējā vidē, to apdarē izmantoti piejūras apbūvei raksturīgi koka materiāli un krāsas. Katrai mājiņai ir divas puses, kuras var izīrēt atsevišķi. Katrā pusē ērti var gulēt divi cilvēki, iespējams ielikt izlaižamu gultu bērnam vai pusaudzim. Katrai pusei ir atsevišķas labierīcības, vannasistaba un virtuve ar kafijas automātu, kā arī plaša koka terase, liels "gudrais" televizors, wi-fi. Apsildāmas pulēta betona grīdas. Viesi var apskatīt arī augošo daiļdārzu, kas pieguļ pie viesu māju teritorijas – to visvairāk novērtēs dārza mīļi, kuriem rušināšanās zemē nav sveša lieta. Piedāvājumā ir bezmaksas velosipēdi, gultas veļa, pludmales un citi dvieļi ietilpst cenā. Teritorijā ir arī nojume ar ogļu un gāzes griliem.

Lasīt vairāk

A tipa namiņš Sējas novadā

Foto: Privātais arhīvs
Nedaudz vairāk nekā pirms gada Pēterupītes krastā, Sējas novadā, tika uzsākta šarmantas mājiņas būvniecība. Tā šajā sezonā pirmo reizi ciemos gaidīja viesus.

"Two Black Cabins" saimnieki šo vietu uzbūvējuši pašu spēkiem – sākot no projekta pamatiem, beidzot ar virtuves skapīšu durtiņām un katru sīkumu, ko var redzēt mājā. Pat kubls, kas atrodas blakus mājai uz terases, ir pašu rokām taisīts.

Pa mājiņas lielajiem logiem redzams mežs ar senām eglēm, bet tieši pretī mājai ir upīte, līdz ar to dzirdama nomierinoša upītes čalošana.

Lasīt vairāk

Šarmants glempings Vidzemē

Foto: Privātais arhīvs
Pavadīt laiku netraucētā gaisotnē pie dabas, turklāt mazliet neparasti un ar šiku? Vienu no šādām iespējām Vidzemē piedāvā glempings "DiDille".

Romantiskajā vietā meklējamais kupols ir aprīkots ar visu nepieciešamo, lai tajā var dzīvot visu gadu, kas bija viens no svarīgākajiem nosacījumiem veidošanas procesā. Tajā ir siltumsūknis/kondicionētājs, kamīns, dušā siltā grīda, labierīcības, aukstais/karstais ūdens, virtuves zona ar plītiņu, ledusskapi un virtuves piederumiem, wifi. Blakus kupolam uz terases ir privāts spa kubls ar hidromasāžu.

Lasīt vairāk

Spoguļnamiņš virs Amatas

Šajā sarakstā nevar nepieminēt arī šajā gadā atklāto Spoguļnamiņu virs Amatas upes, kas izpelnījās lielu ievērību.

Unikālais namiņš, lai arī bija pieejams tikai vasaras sezonā, veidots no spoguļiem, kuros atspīd apkārtnes ainava. Namiņš ir vadāms ar pults palīdzību. Labos laika apstākļos namiņa sānu malas var atvērt un baudīt apkārtnes ainavas mieru, raudzīties upes plūdumā, uz mežu bagātībām, klausīties upes čalošanu un putnu vīterošanu.
Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!