Piektdien, 15. maijā, Starptautiskajā Ģimenes dienā Jaunpilī izveidota jauna spēle brīvā dabā "Atklājējs", kuras ideja ir stiprināt ģimenes un Latvijas vērtības, uzturoties svaigā gaisā un dodoties ārpus mājas izbaudīt vietējo dabu un Jaunpils pilsētas šarmu, atklājot sev jaunas pastaigu vietas un vēstures faktus.

Spēles veidotāji iesaka šo spēli tiem, kam patīk avantūras un uzzināt ko jaunu. "Atklājējs" ir pārgājiens ar mīklām un apslēptām parolēm četru līdz piecu stundu garumā, kas ved cauri gleznainajai Kartavkalnu dabas takai, šarmantajai Jaunpils pilsētai un noslēpumainajam Elles kalnam. Spēle ļaus izbaudīt skatus, uzzināt daudz interesantu faktu par Jaunpils un Latvijas vēsturi, kā arī pavadīt laiku ar sev tuvajiem. Spēle veidota tā, lai interesanti būtu gan lieliem, gan maziem atklājējiem. Dažādos līmeņos sadalīti jautājumi, uz kuriem atbildi un paroles nav iespējams atrast internetā – tās ir noslēptas maršrutu posmos.

Spēles gaitā tiek stāstīts par maršrutā iekļauto vietu vēsturi un interesantiem faktiem. Piemēram, pirmās liecības par Jaunpils apkārtni atrodamas Atskaņu hronikā, kas sarakstīta Livonijā 13. gadsimta beigās un līdz ar Indriķa hroniku stāsta par krusta kariem Latvijas teritorijā.

Spēle paredzēta patstāvīgai spēlēšanai jebkurā laikā – tai nav normēts laiks, tāpēc dalībnieks var visu darīt bez steigas – atpūsties, iedzert līdzpaņemto tēju vai izbaudīt skaistos skatus. Spēli paredzēts iziet, pastaigājoties ar kājām vai pārvietojoties ar, piemēram, divriteni. Taču starp posmiem paredzēti nelieli pārbraucieni, lai nokļūtu no viena posma uz otru.

Pārbraucieni: Kartavkalns – Jaunpils, Jaunpils – Elles kalns, Elles kalns – Jaunpils. Vairāk par spēli šeit.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!