Foto: Publicitātes attēli
Jelgavas un Ozolnieku novadā no 8. aprīļa līdz 22. aprīlim notiks Jelgavas reģionālā tūrisma centra rīkotais pavasara pastaigu izaicinājums, aicinot izkustēties un apskatīt skaistākās apkārtnes vietas.

Ikviens pastaigu un aktīvās atpūtas cienītājs ir aicināts piedalīties pastaigu izaicinājumā. Lai piedalītos izaicinājumā, dalībniekiem ir jāizstaigā visi astoņi maršruti un kādā no fizisko aktivitāšu izsekošanas aplikācijām jāatzīmē, cik kilometri ir pievarēti.

Pastaigu izaicinājumā iekļautie maršruti ir vieglas un vidējas grūtības pakāpes, piemēroti ģimenēm ar bērniem. Īsākie maršruti ir aptuveni vienu kilometru gari, bet garākais maršruts ir pat 7,2 kilometrus garš. Pastaigu cienītāji varēs izstaigāt Zaļenieku dabas parku, Elejas muižas parku un no ārpuses apskatīt arī Tējas namiņu, tāpat arī dabas parku "Vilce" un apskatīt Vilces muižas apkārtni, kā arī Staļģenes muižas parku un pastaigu parkā apvienot ar Emburgas Veselības taku. Garākais Jelgavas novada pastaigu maršruts vedīs pa Ziemassvētku kauju piemiņas vietām no Ziemassvētku kauju muzeja "Mangaļi" brīvdabas ekspozīcijas ar atgriešanos sākuma punktā. Ozolnieku novadā izaicinājuma dalībnieki varēs izstaigāt Ozolnieku ezera taku, kā arī Ozolnieku Mežaparku apvienojumā ar Veselības taku.

Ar rezultātiem un foto mirkļiem no pastaigu maršrutiem, Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina dalīties sociālajos tīklos, lietojot tēmturus #visitjelgava, #pastaigajelgavasnovada un #pastaigaozolniekunovada. 23. aprīlī pēc nejaušības principa tiks izlozēti divi balvas ieguvēji. Uzvarētāji tiks paziņoti "Visit Jelgava" sociālajos tīklos.

Par izaicinājumā iekļautajiem maršrutiem un noteikumiem vairāk informācijas var uzzināt šeit, savukārt maršruti atrodami te. Piedaloties aktivitātē, Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina ievērot valstī pieņemtos distancēšanās noteikumus.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Savukārt turpinājumā "Tūrisma Gids" aicina iepazīties arī ar citām interesantām apskates vietām Jelgavas pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!