Foto: DELFI

Ejot pa Rīgas centra ielām un ne tikai vērojot dzeltenās lapas, bet reizēm paskatoties arī uz asfaltu sev zem kājām, iespējams, daudzi jau pamanījuši nelielas, ietvēs iemūrētas plāksnītes ar vēstījumiem. Tā ir daļa no projekta Pagrīdes Rīga , kura ietvaros pie desmit Rīgas namiem izvietotas piemiņas zīmes tiem rīdziniekiem, kas glābuši ebrejus Otrā pasaules kara laikā. Iespējams, šajā rudenī laba ideja, kā iepazīt galvaspilsētu, ir atrast visas šīs plāksnes.

Vairāk par plāksnēm un cilvēkiem, kam tās veltītas, kā arī ēkām, kurām ikdienā ejam garām, bet, kas savās sienās glabā aizraujošus notikumus un stāstus par varonību, varēs uzzināt Еiropas kultūras galvaspilsētas programmas Rīga 2014 ietvaros notiekošā izstādē. To atklās Žaņa Lipkes memoriālā 16. oktobrī plkst. 16.00.

Izstāde ir daļa no Žaņa Lipkes memoriāla projekta Pagrīdes Rīga, ko papildinās aktuālās Gustava Strengas vadītās ekskursijas Pagrīdes Rīga. Izstāde atvērta līdz 2015. gada 28. februārim.
Pēc šīs izstādes apmeklēšanas noteikti vērts atrast visas 10 piemiņas zīmes uz asfalta un iepazīt Rīgu vēl labāk. Ekskursijām gan jāpiesakās laikus, jo pašlaik lielākoties visas grupas jau ir pilnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!