Daudziem sācies atvaļinājumu laiks, bet bērni jau mājās brīvlaikā nogarlaikojušies, tāpēc ir īstais brīdis kaut kur aizbraukt un atpūsties visiem kopā. Ja plānojat brīvdienas tepat Latvijā, noderēs šī lauku tūrisma asociācijas veidotā karte, kur atzīmētas lauku saimniecības un uzņēmumi, kas gaida ciemos viesus.

"Kopā mums ir ap 750 lauku labumu saimniecībām. Apsekojumi veikti dažādos laika periodos, sākot no 2013. gada, bet bijuši esam apmēram 80 procentos saimniecību. Tās, kurās neesam bijuši – par tām esam droši, ka tur viss kārtībā," par kartē atrodamajām saimniecībām saka "Lauku ceļotājs" pārstāve Anna Palelione.

Pēdējo gadu laikā radušās ļoti daudzas interesantas ražotnes, kur var nobaudīt gan tradicionālas lietas – sieru, pašceptu maizi un dažādus kūpinājumus, gan mazāk zināmas delikateses, piemēram, vīngliemežus, turklāt daudz kur iespējams arī pašiem pagatavot dažādus gardumus.

Tāpat gandrīz vai katrā novadā atradīsiet kādu nelielu mājas vīna vai alus darītavu, kur tiek piedāvātas ekskursijas ar degustācijām, savukārt Latgales pusē ir vairākas šmakovkas darinātavas.

Savukārt, ja dosieties braucienā gar jūru, piestājiet kādā zvejnieku sētā, lai uzzinātu vairāk par šo seno arodu, kā arī nomēģinātu tikko kūpinātās zivis.

Bet vakarā ideāla būs atpūta īstā lauku pirtiņā un viesu namā, kur klusumu visapkārt iztraucē vien lapu iečabēšanās vai suņa ieriešanās tālumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!