Foto: Publicitātes foto
Strauji atnākot pavasarim, arī Vīna kalns uzposts apmeklētājiem. Pavasaris bijis darbīgs, un jau pašā tā sākumā kalna dārzniece aktīvi darbojusies. Vīnogas pārziemojušas labi, kas ļauj cerēt arī uz labu šī gada ražu, tomēr nesteigsimies ar prognozēm, vēl gaidāmas salnas, saka Laura Markusa-Mārtinsone, Sabiles pilsētas un Abavas pagasta pārvaldes tūrisma organizatore.

Vīnogas kalnā ir piesietas un šobrīd norisinās aktīvi ravēšanas darbi. Tiek gaidīts lietus, lai tās varētu mēslot ar minerālmēsliem. Pašlaik kalnā tiek pļauta zāle. Šajā laikā kalns izskatās īpaši skaisti, jo plaukst ne tikai vīnogas, bet zied arī ķirši un pienenes, tāpēc šis ir viens no skaistākajiem mirkļiem, kad apciemot Sabiles Vīna kalnu.

Sabiles Vīna kalns ir unikāls ar to, ka ir ticis ierakstīts Pasaules Ginesa rekordu grāmatā kā vistālāk uz ziemeļiem esošais vīna dārzs, kur brīvā dabā aug vīnogas. Kalna virsotne atrodas apmēram 34 metru augstumā virs pilsētas un Abavas upes līmeņa, tāpēc no turienes var baudīt īpaši skaistus skatus uz pilsētu.

Tiem, kam šajā gadā plānots kāds īpašs notikums, Sabiles Vīna kalnā piedāvā iestādīt pašiem savu vīnogulāju.

Sabiles Vīna kalnu iespējams apmeklēt katru dienu no pulksten 10 līdz 18, svētdienās no pulksten 10 līdz 16.

Ieejas maksa vīnogu gatavošanās laikā no 20. augusta līdz 30.septembrim: pieaugušajiem: 1,50 eiro, bērniem un pensionāriem 0,70 eiro. No 1. oktobra līdz 19.augustam: pieaugušajiem: 0,70 eiro, bērniem un pensionāriem: 0,40 eiro.

Ko vēl apskatīt Sabilē, lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!