Latvija ir bagāta ar daudziem dabas parkiem – tie viens par otru ir skaistāki un unikālāki. Vai tas būtu izbrauciens ar laivu pa mūsu likteņupes gleznainajiem līkumiem, vai ūdens pasmelšana no leģendām apvītā vietā esoša avota, katra no šīm vietām ir izpētes vērta. Tāpēc "Tūrisma Gids" izvēlējās pa vienam ainaviskam dabas parkam katrā Latvijas reģionā un aicina doties līdzi.

Dabas parks "Bauska" Zemgalē

Bauskas dabas parka teritorija Zemgalē plešas no Bauskas līdz Mežotnei, un, kā vēsta informācija Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) mājaslapā "daba.gov.lv", dabas parks 2004. gadā izveidots, lai apvienotu vairākus vērtīgus dabas pieminekļus un saglabātu neskartu Mēmeles, Mūsas un Lielupes posmu, kā arī izcilo un neparasto Lielupes kultūrainavu, ar ko šis dabas parks ir īpašs.

Bauskas dabas parks ir vieta, kur var redzēt Latvijai šķietami neraksturīgu skatu – klintis, ko laika gaitā izgrauzusi Lielupe. Kaļķiežu jeb dolomīta atsegumi ir dabas parka izteiksmīgākā un nozīmīgākā ainaviskā vērtība, un tie ir aizsargājams biotops ne tikai Latvijas, bet visas Eiropas Savienības mērogā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!