Akcija "Apceļo Kurzemi" norisinās jau septīto gadu, un šī gada tēma ir "Kurzemes meistarstiķi". Kā jau vēsta nosaukums, katrā apceļošanas vietā varētu būt kaut kas īpašs. Un tā arī ir, jo šajā apceļošanas akcijā iekļauti tādi apskates objekti, darbnīcas un ražotāji, kuri raksturīgi tikai Kurzemei vai ar kuriem īpaši lepojas jeb dižojas Kurzemē.

Akcijas norisināsies no 1. maija līdz 30. septembrim. Tās laikā apceļotājiem būs iespēja iepazīties ar dažādām tradīcijām un ieražām Kurzemē: maizes cepšanu, zivju kūpināšanu, medus sviešanu un seno žogu veidošanu, kā arī ar tik neparastām saimniecībām kā šitaki sēņu un strausu audzētavu, ķirbju un lavandu laukiem, bišu dravām un bišu dziedinātavu.

Foto: Shutterstock

Ar amatu prasmēm iepazīties varēs audēju, keramikas, sveču liešanas, kokapstrādes, dzintaru aproču un seno kuršu rotu tapšanas darbnīcās. Akcijas laikā būs iespējams uzzināt, kurš ir lielākais piedzīvojumu parks, un kas ir laba daba Kurzemē. Tāpat pie sevis aicina akcijas laikā iegriezties arī dažādi unikāli apskates objekti.

Apceļošanas dalībnieku anketas var saņemt Kurzemes tūrisma informācijas centros vai lejupielādēt mājaslapā www.kurzeme.lv

Kā jau katru gadu, arī šogad aktīvākajiem Kurzemes apceļotājiem iespējams piedalīties uzņēmēju piedāvāto balvu izlozē. Izloze un akcijas noslēgums paredzēts Kurzemes tūrisma asociācijas gada balvas "Lielais Jēkabs 2015" pasniegšanas ballē novembra beigās Tukumā. Galvenā balva būs 200 eiro dāvanu karte no aktīvās atpūtas preču veikala "Gandrs".

Foto: Publicitātes foto

Kā kļūt par aktīvāko akcijas un izlozes dalībnieku?

Katram apceļošanas dalībniekam jāsakrāj zīmodziņi no vismaz 12 apmeklētajiem akcijas objektiem. Tiem, kuri pirmo zīmodziņu saņēma tūrisma izstādē "Balttour 2015", jāapmeklē un jāsakrāj vēl vismaz 11 zīmodziņi.

Kopumā izlozē papildus galvenajai balvai būs iespēja vēl laimēt 35 atbalstītāju balvas, piemēram, izbraucienu ar gaisa balonu, DIP-DAP skrejriteni, dāvanu karti no Liepājas teātra u.c. balvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!